Denizli Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, geçtiğimiz hafta (30 Mayıs - 5 Haziran) yapılan trafik denetimleri sonucunda,  14 Bin 55 araç kontrol edildiği belirtildi.

Yapılan kontroller sonucunda değişik başlıklar altında Karayolları Trafik Kanunu'nun maddeleri ihlal ettikleri tespit edilip, bunun yanında kusurlu ve eksiği olan araçlar trafikten men edildiği ifade edildi.

Trafik Polisi üniforması giymeyen vatandaşların arasından biri olan Fahri Trafik Müfettişleri Tarafından 30 Mayıs-05 Haziran 2016 tarihleri arasında 28 adet Trafik Suçu Tespit Tutanağı düzenlendiği, bunların Trafik idari para cezası karar tutanağına çevrildiği belirtildi. 

Denizli Merkez Polis Sorumluluk bölgesinde meydana gelen trafik kazaları;
            
30 Mayıs-05 Haziran 2016 tarihleri arasında sorumluluk bölgemizde,

49 adet yaralamalı kaza ve 55 adet maddi hasarlı kaza tespit edildi. Toplam 104 kazanın meydana geldiği Denizli Merkezde kazaların azaltılmasına yönelik olarak, kazaların yoğun olarak meydana geldiği cadde ve güzergâhlar ile sürücüler tarafından kırmızı ışık ihlalinin yapıldığı kavşaklarda, seyir halinde çevirme ekipsiz olarak radarlı hız denetimine, sivil ihbarlı denetim, emniyet kemeri, cep telefonu ve yaya denetimlerine ağırlık verileceği belirtildi.
          
Denizli'de en çok kazaların, Acıpayam Yolu, İzmir Yolu ve 29 Ekim Bulvarı üzerinde meydana geldiği tespit edildi. Kazaların daha çok, doğrultu değiştirme (dönüş) kurallarına uymama, Araçların hızını hava ve yol şartlarına uydurmamaktan, kavşaklara yaklaşırken araçların hızını azaltmamaktan, kavşaklarda geçiş önceliğine uymama ve yakın takip arkadan çarpma kusurundan dolayı meydana geldiği tespit edildiği ifade edildi.
                
Yine bu tarihler arasında 123 Okul Servis aracının yönetmelik hükümleri çerçevesinde denetlendiği, eksikliği tespit edilen araç ve sürücülere cezai işlem uygulandığı belirtildi. 

Denizli Bölge Trafik Polis Sorumluluk Bölgesinde;
30 Mayıs – 05 Haziran 2016 tarihleri arasında sorumluluk bölgemizde, (1) Ölümlü, (12) Yaralamalı kaza ve (9) Maddi Hasarlı kaza olmak üzere Toplam: (22) kaza meydana geldi. Kazaların azaltılmasına yönelik olarak kazaların yoğun olarak meydana geldiği güzergâhlarda, sürücülerin yaptıkları kural ihlallerine yönelik olarak ve kurallara uymalarını sağlamak için seyir halinde çevirme ekipsiz olarak radarlı hız denetimine, emniyet kemeri ve cep telefonu denetimlerine ağırlık verileceği açıklandı.