Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, Fransa Meclisi’nde getirilmek istenen Sözde Ermeni Soykırımını reddedenlerin cezalandırılmasını öngören yasa teklifine tepki gösterdi.
Başkan Necdet Özer, yaptığı yazılı açıklamada, Fransa’nın tarihi bir hatanın eşiğinde olduğunu belirterek, “Seçim sürecine giren Fransa'da politikacılar, seçim kazanma psikolojisiyle yanlış bir hesaba girmiş bulunmaktadır. Sözde Ermeni Soykırımını reddedenlerin cezalandırılmasını öngören teklifin Fransa meclisine getirilmesi, sadece ırkçılığın ön plana çıkmasını, toplumların huzur ve barışını yok etmekten başka hiçbir işe yaramayacaktır.” dedi.
“Demokrasi ve insan hakları dersi vermeye kalkan ülkelerin bu tarz ırkçı yaklaşımla yasakçı bir tutum içinde olması kabul edilmez.” diyen Başkan Özer, şöyle konuştu: “Ermeni oylarını alma adına sözde soykırımını reddedenlerin cezalandırılmasını öngören teklifi meclise taşıması Fransa’ya yakışmamıştır. Aslında Fransa gibi bir ülke Afrika’daki geçmişine bakarak bu konu tarihçilere bırakılmalı, hatta konuyla ilgisi bulunmayan bir ülkenin parlamentosunda iç siyaset malzemesi yapılmaması gerekirdi.”  
Türkiye'nin Fransa ile çok uzun yıllara dayanan politik ve ekonomik ilişkileri olduğunu hatırlatan Özer, “Fransa ile politik ilişkilerimiz, Sözde Ermeni Soykırımı yasa tasarısı ile büyük zarar görmüştür. Gerek politik gerekse de ekonomik ilişkilerimizin daha fazla zarar görmemesi için seçim kaygısıyla Fransa Meclisi’ne getirilecek Ermeni Soykırımını reddedenlerin cezalandırılmasını öngören teklifin reddedilmesini bekliyoruz." dedi.