Denizli Ticaret Odası (DTO) Ortak Komite Toplantısı, Denizli Valisi Abdülkadir Demir’in katılımıyla gerçekleştirildi.  
Her yıl mart ve eylül ayları olmak üzere yılda iki kez düzenlenen Ortak Komite Toplantısı’nın 2011 yılı Eylül ayı toplantısı gerçekleştirildi. DTO Konferans Salonu’nda yapılan toplantıda Meclis Başkanı Mehmet Gökçe, DTO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, DTO komite üyeleri ile ilçe ticaret odalarının yönetim kurulu başkanları ve üyeleri hazır bulundu.
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Özer, ortak komite toplantılarında üyelerin karşılaştığı sorunlara çözüm yolu aradıklarını, çeşitli isteklerin de ilgili kişi ve kurumlara aktarıldığını söyledi. Özer,  Denizli Ticaret Odası Ortak Komite Toplantısı’na katılımları dolayısıyla Vali Demir’e teşekkür ederek, Oda hakkında genel bilgiler aktardı. Denizli Ticaret Odası’nın 14 bin üyesi bulunduğunu, Acıpayam, Babadağ, Buldan, Sarayköy ve Tavas ilçelerinde de Ticaret odalarının faaliyet gösterdiğini ve bu odalarla ortak hareket ettiklerini söyledi. Denizli Ticaret Odası’nın 100’e yakın mesleği bünyesinde barındırdığını aktaran Başkan Özer, Vali Demir’in Denizli’nin ticaretine yön veren seçilmiş kişilerin sorunlarını dinleyeceğini belirterek, şehrin geliştirilmesi adına fikirlerin paylaşılmasında yarar gördüğünü ifade etti.
Denizli Valisi Abdülkadir Demir ise Denizli’nin başka illerde pozitif olarak anıldığını, çalışkan insanların şehri olarak bilindiğini dile getirdi. Özellikle şehrin ihracatçı yapısının takdir gördüğünü anlatan Demir, “Denizli, ihracatı ithalatından fazla olan nadir illerden biridir. Denizli’nin bu sağlıklı yapısını ne kadar geliştirebilirsek ülkemiz için de o kadar faydalı olunabilecektir.” dedi. Denizli’nin markalaşma yolunda çok çaba harcaması gerektiğine de işaret eden Demir, “Şu anda daha ziyade belli markaların ürünlerini üretiyoruz. Ancak daha fazla kâr elde etmemiz için kendi markalarımızı üretmeliyiz.” ifadelerini kullandı. 
Denizli’nin birlik ve beraberlik içinde hareket etmesinin il adına şans olduğunu belirten Demir, sivil toplum kuruluşlarının çok önemli olduğunu da söyledi. Demir, “Odalarda yapılan bütün hizmetler Denizli’de yaşayan insanlar için yapılıyor. Dolayısıyla sivil toplum örgütlerine daha çok ihtiyacımız var. Bundan sonraki süreçte sivil toplum kuruluşlarımızla daha fazla beraber olacağız.” şeklinde konuştu.