HABERDENİZLİ.COM

Almanya’nın Köln şehrinde düzenlenen Anuga Gıda Fuarı’nın dünyanın en önemli gıda fuarlarından biri olduğunu vurgulayan Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili yaptığı açıklamada, “Bu fuar küresel gıda sanayisinin buluşma noktalarından biri, fuara, gıda sektöründe yer alan üyelerimiz 30 kişilik heyetle ziyaretçi olarak katıldı. Katılan üyelerimiz fuarda çeşitli incelemelerde ve temaslarda bulundu. Üyelerimiz fuarda ikili görüşmelerde bulunarak ihracat kapasitelerini arttırmaları yönünde önemli adım attılar. Fuarı gezerek yeni gıda teknolojilerini inceleme fırsatı buldular. Denizli Ticaret Borsası olarak üyelerimizin gelişmesi, yeni pazarlara açılması için onların stand açarak ya da ziyaret ederek katılabileceği yurt içi ve yurt dışı fuarları yakından takip ediyoruz” dedi.

Dünyanın önde gelen gıda firmalarının yer aldığı Anuga Gıda ve İçecek Fuarı Almanya’nın Köln şehrinde 7-11 Ekim tarihleri arasında açık kaldı. Fuara 107 ülkeden 7 bin 200 firma katılım gösterirken, firmalar fuarda ülkelerini özgü gıda ürünlerini ve yeni gıda teknolojilerini sergiledi.

“KOSGEB Desteği İle Katıldık”

DTB üyelerinin KOSGEB desteği ile fuara katıldığını belirten Başkan Tefenlili, “KOSGEB’in bu tür fuar organizasyonları için çeşitli destek programları var. Borsa olarak yararlanabileceğimiz destekleri araştırdık ve KOSGEB ile görüşerek üyelerimiz için uygun olan destek programından yararlandık” dedi.