Ege Giyim Sanayicileri Derneği ve Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği sorunlarının çözümü ve yeni pazarlar için
güç birliği yapma kararı aldı
Tekstil sektörünün içinde bulunduğu sıkıntıyı aşmak, yeni projeler üretmek ve yeni pazarlar yaratmayı amaçlayan İzmirli ve Denizlili tekstilciler güçbirliği yapma kararı aldı. Yaptıkları ortak yönetim kurulu toplantısında anlaşmaya varan Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) ve Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği (DETGİS) IFwedding Gelinlik Fuarı ile eş zamanlı bir çeyiz fuarı düzenlemek ve İzmir-Denizli arasındaki ulaşımın daha da kolaylaştırılması için çalışma yapacak.
EN BÜYÜK SORUN ULAŞIM
Toplantıda ilk sözü alan DETGİS Yönetim Kurulu Başkanı İsa Dal, iki kent arasındaki en büyük sorunun ulaşım olduğunu söyledi. İzmir’deki tekstil ve konfeksiyon sektörü ile her türlü işbirliğine hazır olduklarını dile getiren Dal iki kent arasındaki ulaşım çilesinin sona erdirilmesi gerektiğini dile getirerek, “Biz İzmir Limanı’nı ile Çardak’ta bir havaalanı olmasına rağmen Adnan Menderes Hava Limanı’nı kullanıyoruz. Çünkü Çardak Havaalanı’ndan her an uçak bulmanın imkanı yok. Biletler çok pahalı. Ayrıca iklim açısından da ticari uçuşlara pek elverişli değil. Bu yüzden gerek biz gerekse müşterilerimiz İzmir’e gelmeyi tercih ediyoruz. İzmir ile Denizli arasında Aydın’a kadar gelen otoyol var, ancak 15 yıl önceki gibi duruyor. İzmir’e karayolu ile gelmeye kalktığımızda en az 30 kırmızı ışıkta durup vakit kaybediyoruz. Biz Denizli olarak otoyolun kentimize kadar uzatılmasını, hızlı tren seferlerinin başlamasını istiyoruz” dedi. Çardak Havaalanı konusundaki görüşlerini Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a ilettiklerini sözlerine ekleyen Dal, kente yakın ikinci bir havaalanı için kesin ret cevabı aldıklarını dile getirdi.
EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Torun da İzmir ile Denizli arasındaki ulaşım sıkıntısı yüzünden pek çok firmanın Çerkezköy veİstanbul’daki firmalarla çalışmak zorunda kaldıklarını söyledi. Torun, Denizli’nin de kullandığı Adnan Menderes Havalimanı’ndan yurtdışına direkt uçak seferlerinin de artırılması gerektiğini de sözlerine ekledi.
ÇEYİZ FUARI
Tekstil ve konfeksiyonda İzmir ile Denizli arasında pek çok konuda işbirliği yapma şansı bulunduğu için bir araya geldiklerini söyleyen EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Torun, İzmir’in başta tasarım olmak üzere gelinlik ve pek çok alanda iyi bir seviyede olduğunu dile getirdi. İZFAŞ tarafından düzenlenen IFwedding Gelinlik Fuarı’nın tüm Türkiye’de kendini kanıtladığını belirten Torun, “Düzenlediğimiz fuar İzmir’in gelinliğin başkenti olduğunu gösterdi ve İzmir dünyada söz sahibi haline geldi. Denizli de ev tekstili konusunda son derece gelişmiş bir merkez. Gelinlik fuarı ile ev tekstili fuarı birbirini tamamlayan iki fuar olabilir. Bu yıl bu amaçla bir çalışma yaptık ancak fuar alanı küçük olduğu için gerçekleştiremedik. Yeni fuar alanının inşasından sonra Gelinlik Fuarı ile eş zamanlı olarak açılacak bir Çeyiz Fuarı büyük ilgi çekecek, her iki kente de büyük katkı sağlayacaktır” dedi.
İşbirliğinin her iki kente katma değer sağlayacağına inandığını anlatan Torun, İzmir’deki üniversitelerin tekstil mühendisliği ve tasarım bölümlerinin sektörün gelişmesi için büyük bir avantaj olduğunu, üniversite sanayi işbirliği ile yeni projelere imza atılacağını sözlerine ekledi.