On binlerce Denizlili, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yapılanan hain cuntanın gerçekleştirmeyi planladığı darbe girişimine karşı tek ses tek yürek oldu. 78 milyonun iradesine yönelen darbe girişimini şiddetle kınayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Cumhurbaşkanımız,  Başkomutanımız ‘bitti’ diyinceye kadar bu meydanları boş bırakmayacağız” dedi.
 
Denizli'de onbinlerce vatandaş dün akşamdan itibaren Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yapılanan FETÖ’nün gerçekleştirmeyi planladığı darbe girişimine karşı tek ses tek yürek oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam TSK içerisinde yapılanan hain cuntanın darbe girişimine karşı Türk milletinin sokaklara çıkarak darbeye hayır demesini istedi. Cumhurbaşkanı’nın tüm yurtta karşılık bulan bu çağrısına on binlerce Denizlili de ellerinde Türk bayrakları alarak tekbir ve dualarla meydanlara akın etti. Meydanlarda askeri darbe girişimine karşı koyan Denizlililer tüm camilerde sela okunması ve Delilkliçınar Meydanı’nda toplanılması çağrısına uyarak tek ses tek yürek “Darbeye hayır” dedi.
 
Milli Mücadele sancağı
 
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve beraberindekiler  Delikliçınar Meydanı'nda onbinlerce Denizlili ile birlikte askeri darbeye karşı koydu. Başkan Zolan, 15 Mayıs 1919’da Milli Mücadele ateşini yakan Müftü Ahmet Hulusi Efendi’nin taşıdığı sancakla Büyükşehir Belediyesi balkonuna çıkarak bir konuşma yapan Başkan Zolan, “Ülkemizde millet iradesine saygı gösterilmesi gereken bir dönemde olduğumuzu düşünürken maalesef başka ülkelerin maşası olan aşağılık bir darbe teşebbüsüyle karşı karşıyayız. Bunlara cani denir, en aşağılık insan denir, bunlara terörist demek bile az kalır. Ölen vatandaşlarımız var, Allah rahmet eylesin. Onlar demokrasi şehididir” dedi.
 
“Meydanları boş bırakmayacağız”
 
Milletin kendi iradesine sahip çıktığını belirten Başkan Osman Zolan, “Bu gerçekten bizim için önemliydi. Eğer milletimiz bizim yanımızdaysa her türlü şeye razıyız. Allah’ım bizim yanımızdaysa başka bir şeye gerek yok. Allah’ım onları kahreylesin. Bu olaylar sonlanıncaya kadar Cumhurbaşkanımız,  Başkomutanımız ‘Bitti’ diyinceye kadar biz bu meydanları boş bırakmayacağız” diye konuştu.
 
“Onurlu bir şekilde yaşamayı tercih edeceğiz”
 
Başkan Zolan sözlerine şöyle devam etti: “Genelkurmay’ı saran vatandaşlarımız nasıl şehadete erdiyse, 17 polisimiz nasıl şehadete erdiyse buradaki kardeşlerimiz de yapılacak olan hareketler karşısında gözünü kırpmayacaktır. Çünkü onursuzca, şerefsizce bin yıl yaşamaktansa onurlu bir şekilde bir saat yaşamak her şeye bedeldir. Biz onurlu bir şekilde yaşamayı tercih edeceğiz.”
 
Başkan Zolan’dan Denizlililere teşekkür
 
“Bizler için demokrasi çok çok önemli” diyen Başkan Osman Zolan, sözlerine şöyle devam etti: “Bu hareketi bir siyasi partiye karşı yapılmış olarak görmüyorum. Bu TBMM’de bulunan tüm siyasi partilere seçime giren tüm siyasi partilere yapılmış ve tüm 78 milyon insanımızın iradesine yönelmiş bir harekettir. Bu işte askerin tamamına da olumsuz söz söylemek yanlış olur. Onlar bizim Mehmetçiğimiz onlar bizim canımız, ciğerimiz. Ama bu azınlık gurup maalesef suyu bulandırmıştır. İnşallah hak ettikleri cezaya ulaşacaklar. Ben darbeye karşı vermiş olduğunuz bu destansı kahramanlıktan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.”
 
Nöbet devam ediyor
 
gerçekleştirmeyi planladığı darbe girişimine karşı Denizlilileri Delikliçınar’da tek vücut olmaya davet eden Başkan Zolan, belediye otobüslerini ücretsiz yaptıklarını ifade ederek, demokrasi için tüm vatandaşları meydanlara davet etti.