1. Şehir içi ve şehirlerarası yollarda gece/gündüz ayırımı yapılmaksızın 24 saat esasına göre, kesintisiz olarak sabit ve seyir halinde radarlı hız denetimi yapılmaktadır.
  2. Sürücülerin hız ihlali ve diğer trafik kurallarını uyma alışkanlığı kazandırmak, kural ihlali yapan sürücülerin ise yakalanma algısını arttırmak için radarlı hız denetimlerinde kullanılan seyyar radar ikaz levhası uygulaması kaldırılmıştır.
  3. İlimiz Yerleşim yeri içinde (Şehir içi), İl Trafik Komisyonunun aldığı karar doğrultusunda,
  • Ankara yolu (Üçgen Kavşağı ile Eski Marketix kavşağı arası gidiş ve geliş istikameti),
  • İzmir Yolu (Üçgen Kavşağı ile Hal kavşağı arası gidiş ve geliş istikameti),
  • Acıpayam Yolu (Üçgen Kavşağı ile Kelleci Kardeşler kavşağı arası gidiş ve geliş istikameti),
  • Ali Aygören Bulvarı (Askeri yol gidiş ve geliş istikameti),
  • Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi (Askeri yol kavşağından-Şehit Öğretmen Yusuf Batur Cadde Kavşağı arası gidiş ve geliş istikameti),
  • Gümüşler Bulvarı (DSİ kavşağı- Özel Ufuk Lisesi arası gidiş ve geliş istikameti), arasında kalan güzergahlarda sadece OTOMOBİLLER için hız limiti 70 km/s, MİNİBÜS, OTOBÜS, KAMYONET, KAMYON, ÇEKİCİ ve MOTOSİKLETLER için 50 km/s, Motorlu Bisiklet, Tehlikeli madde taşıyan araçlar için 30 km/s, Lastik Tekerlekli Traktör, Arızalı bir aracı çeken araçlar ve iş makineleri için 20 km/s olarak düzenlenmiş ve uygulamaya konulmuştur. Şehir merkezindeki diğer cadde ve güzergahlarda hız limiti 50 km/s olarak uygulanarak, radarlı hız denetimleri bu doğrultuda yapılmaktadır.
  1. Şehrimizin muhtelif yerlerinde kurulu bulunan ve 24 saat aktif olarak çalışan, MOBESE kameralarından, kural ihlali yapan araç ve sürücülerin tespiti yapılarak araç tescil plakasına cezai işlem uygulanmaktadır.