HABERDENİZLİ.COM

Denizli’nin ilk ard germe köprüsü olma özelliği taşıyan Sanayi Bağlantı Köprüsü’nün yapımında sona gelindi. 1.ve 2. Sanayi bölgesini 3. Sanayi'ye bağlayacak olan köprü ile Denizli-İzmir Karayolu üzerindeki trafik yoğunluğu azalacak ve bu bölgede meydana gelen trafik kazalarının da önüne geçilecek. Teknik olarak yapımı bakımından Türkiye’nin en zor bağlantılarından birisi olan köprü, 5 ayak üzerine inşa ediliyor. 4 ayak açıklığı bulunan köprünün, orta yaka açıklığı 52 metre, baştaki iki ayak açıklığı ise 32 metre olacak. Toplam uzunluğu 500 metre olan köprünün beton dökme işlemi tamamlandı. Beton dökümünün ardından halatlar gerilmeye başlayacak ve daha sonra asfalt döküm işlemine geçilecek. 

“Ulaşımda sorunlar en aza inecek”

Denizli büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, ulaşım alanında yatırımların devam ettiğini belirterek, "Şehir trafiğinin daha yaşanılabilir bir hal alabilmesi için çalışıyoruz. Hedefimiz ulaşım alanında sorunları en aza indirmek. Planladığımız çalışmaları da bir bir hayata geçirmeye devam ediyoruz. Ulaşım ile ilgili projelerimizin sonuna yaklaştık tamamlandığında trafik anlamında şehrimizde ciddi bir rahatlama olacak” dedi. 

“Önemli bir proje”

Sanayi Bağlantı Köprüsü’nün trafiği rahatlatma konusunda önemli bir yere sahip olduğunun altını çizen Başkan Osman Zolan, “Sanayi Bağlantı Köprüsü bizim için önemli bir proje. Yapımı oldukça zor bir köprü inşa ediyoruz. Tamamlandığında İzmir Karayolu üzerinde yoğunluğu ciddi oranda azaltacağız. Ben yapım sırasında sabır ve desteklerinden dolayı vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.