HABERDENİZLİ.COM

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın ülke genelinde en çok vaka sayısının arttığı 5 ilden birisi olan Denizli’de son dönemde test sayısına göre pozitif vaka sayısı yüzde 40 seviyesine kadar çıktı. Günlük 600 vakanın tespit edildiği il genelinde vaka sayısının artmasıyla birlikte korona virüs yoğunluk haritasında yüksek risk alanları artmaya devam ediyor.

SARAYKÖY’DEN KORKUNÇ TABLO

Hasta yoğunluğunun il merkezinde olduğu Denizli’de ilçeler arasında risk alanlarında artış devam ediyor. Sarayköy’de vakaların hızla arttığı ilçelerin başında geliyor. Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden bakılan korona virüs haritasına bakıldığında, salgının ilçenin her yerine dağıldığı görülüyor.

VAKA SAYILARI HER GÜN ARATARAK DEVAM EDİYOR

Yüksek riskli ilçeler arasına giren Sarayköy’de şuan aktif olarak bulunan pozitif kişi ve temaslı sayısı ise toplamda 365 olarak kayıtlara geçti. Belirlenen bu 365 kişinin içerisinde 105 kişi aktif pozitif olarak bulunurken 260 kişi ise, korona virüs pozitif kişiler ile temas ettikleri için karantinada bulunmakta. Sarayköy’de ikamet eden kaç vatandaşın tedavisinin hastanede devam ettiği ise bilinmiyor. İlçede şuana kadar 4 kişi korona virüsten dolayı hayatını kaybetti.

Kaynak: Saraykoy.com.tr