DENİZLİ Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği'nin çobanların küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde daha verimli üretim yapmalarını sağlamak, eğitimler çerçevesinde öğrendiklerini ve performansını ölçmek amacıyla düzenlenen Denizli Çoban Yıldızını Seçiyor yarışmasını Cemile Abaş kazandı.

Denizli Anemon Otel'de düzenlenen Denizli Çoban Yıldızını Seçiyor yarışmasının finaline Denizli Vali Yardımcısı Celalettin Cantürk, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Öner ve çok sayıda davetli katıldı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Sezgin Kutlu, yarışmanın çobanların küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde daha verimli üretim yapmalarını sağlamak, verilen eğitimler çerçevesinde öğrendiklerini ve performansını ölçmek amacıyla yapıldığını söyledi. Kutlu, Denizli'de son 10-15 yılda yapılan çalışmalarla özelikle büyükbaş hayvancılıkta önemli gelişmeler sağlandığını belirterek, "İlimizde dünya standartlarında çok modern hayvancılık işletmeleri kuruldu. 2006 yılında Bakanlığımız tarafından başlatılan desteklemeler ve uygulanan küçükbaş verimlilik projeleri ile küçükbaş hayvancılığımız gelişme göstermeye başladı. İlimizde 5 bin 796 koyunculuk işletmesinde 421 bin 403 baş koyun ile 1970 keçi işletmesinde 192 bin 745 baş keçi mevcuttur. İlimizde sertifika sahibi sürü yöneticilerine yönelik böyle bir yarışmanın yapılması, özellikle küçükbaş hayvancılığın gelişimine büyük katkı sağlayacak" dedi.








 Adnan Menderes Üniversitesi'nden Prof. Dr. Orhan Karaca, Prof. Dr. İbrahim Cemal ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden Ziraat Mühendisi Yusuf Dabancalı'nın jüri üyeliğini yaptığı yarışmada, 1'inci etap eleme sınavının ardından finale kalan 10 çoban için bilgi yarışması düzenlendi. Heyecanlı geçen 15 sorunun ardından eşit durumun oluşması nedeniyle altın sorular neticesinde birinciliği Cemile Abaş, ikinciliği Ali Abaş, üçüncülüğü Mehmet Çölgeçen, dördüncülüğü Hüseyin Arzıman, beşinciliği Ömer Yahşi kazandı. Dereceye girenlere para ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Birinci seçilen Cemile Abaş'a 4 bin TL para ödülü verilirken, ikinciye 3 bin, üçüncüye 2 bin, dördüncü ve beşinciye ise biner liralık para ödülleri takdim edildi.





DHA