HABERDENİZLİ.COM

Denizli'nin Beyağaç ve Çameli ilçelerinde etkili olan aşırı yağış sel ve su baskınlarına neden oldu. İki ilçede yaklaşık 20 dakika etkili olan yağış tarlalara zarar verirken, Beyağaç-Kale karayolu bağlantısı sel dolayısıyla kapandı. Beyağaç’ta özellikle Kızılcaağaç ve Kapuz ve Merkez Mahallerinde etkili olan yağışın tütün tarlalarına zarar verdiği belirtildi.

Çameli’de de etkili olan sağanak yağış, tarım arazilerine zarar verdi, ilçe merkezinde sele ve su baskınlarına neden oldu.

Beyağaç’taki aşırı yağış hakkında sosyal medya hesabı üzerinde bir açıklama yapan Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay, "Beyağaç’ımızda ani sağanak yağışlar ile oluşan sel baskınları sonucunda, cadde ve sokaklarımızda yer yer tahribatlar meydana getirmiştir. Ekili ve dikili alanlarda kısmen de olsa maddi zararlar oluşmuştur. İlçe Kaymakamımız Necdet Özdemir ile birlikte yapmış olduğumuz tespitler sonucunda, can kaybının olmaması bizleri sevindirmiştir. Çalışmalarımıza aralıksız olarak devam etmekteyiz" dedi.

Çameli’deki tarım arazilerinde meydana gelen hasarla ilgili araştırma yaptıklarını belirten Çameli Ziraat Odası Başkanı Hamit Tuncer, zararın çok olmadığını, hasar tespit çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.