Darbe girişiminin ardından demokrasi nöbetinde vatandaşlarla birlikte meydanlarda olan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Denizli'den Çardak Havaalanı'na yola çıkan 550 komandonun Ankara'ya ulaşması engellenmeseydi şu anda biz burada olmayabilirdik, darbe girişimi daha çok kanlı olurdu” açıklaması yaptı.
 
TSK içerisinde yapılanan bir grup rütbeli askerin 15 Temmuz’da gerçekleştirmeyi planladığı darbe girişiminin ardından Denizli halkı gece gündüz meydanları boş bırakmıyor. Delikliçınar Meydanı’ndaki demokrasi nöbetine ara vermeden devam eden Denizlililer darbeye karşı tek ses tek yürek olmayı sürdürüyor. Onbinlerce Denizlilinin ara vermeden sürdürdüğü demokrasi nöbetine Ankara’da olduğu için telefonla bağlanarak vatandaşlara seslenen Bakan Zeybekci, “Demokrasi gününüz kutlu olsun” diyerek başladığı sözlerine şöyle devam etti: “Denizli olarak muhteşem bir destan yazdınız. Biz de burada demokrasi nöbetindeydik. Ama Denizli’deki muhteşem manzarayı da takip ettim, Denizli ile sizlerle gurur duydum. Millet, iradesine sahip çıktı, demokrasiye sahip çıktı. Denizli hem iradesine, hem demokrasisine, hem de kendisine yakışır şekilde aslanlar gibi tüm Türkiye’ye örnek olacak şekilde güzel işlere imza attı.” Denizli halkını kutlayan Bakan Zeybekci, “Her birinizi ayrı ayrı kucaklıyorum, sizinle gurur duyuyorum. Sizleri Allah’a emanet ediyorum” dedi.
 
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise,  bu milleti hiç kimsenin yıldıramayacağını belirterek, milletin bir ve beraber demokrasiye tam sahip çıktığını anlattı. Başkan Zolan, 98 yıl önce Milli Mücadele ateşini yakan Müftü Ahmet Hulusi Efendi ile birlikte istiklal mücadelesine en büyük desteği veren Denizli’nin vatanına, bayrağına bir kez daha sahip çıktığını kaydederek, “Tarih tekerrür etti. Denizli yine ayakta. Denizli yine devletinin yanında, milletinin adamlarının yanında, seçtiklerine sahip çıkıyor. Sizin gibi hemşerilerimiz olduğu için çok şanslıyız. Destan yazdınız. Sizinle gurur duyuyoruz. Denizli’nin 15 Mayıs’ı vardı, Milli Mücadele Günü vardı, şimdi artık hem Denizli’nin hem Türkiye’nin 15 Temmuz Demokrasi Günü var” dedi. Türkiye’nin Denizli’den bahsettiğini vurgulayan Başkan Zolan, “Denizli ülkesine, milli iradesine, başkomutanına sahip çıktı” diye konuştu.
 
15 Temmuz günü Çardak’ta yaşanan kritik gelişmeleri anlatan Başkan Zolan, sözlerine şöyle devam etti: “Buradan Denizli Valisi Ahmet Altıparmak'a bir kez daha teşekkür ediyorum. Sayın Valimiz tecrübesiyle, koordinasyonuyla bir olumsuzluk olmadan devreye girdi. Buradan komandolar Çardak Havaalanı’na gitmişti. Komandolar yola çıkınca hava alanının elektrikleri valimizin talimatıyla kesildi. Belediyemizin araçları da Tugay Komutanlığı etrafında arıza yaptı (!) Sabaha kadar orada kalacak o araçlar.” 

Komandoları alıp Ankara'ya götürecek olan özel şirkete ait kargo uçağının Çardak Havaalanı’na inemediğini anlatan Başkan Zolan, “Denizli'den Çardak Havaalanı'na yola çıkan 550 komandonun Ankara'ya ulaşması engellenmeseydi şu anda biz burada olmayabilirdik, darbe girişimi daha çok kanlı olurdu. Uçakların havaalanında indiği pistte de bizim araçlarımız arıza yaptı (!) Uçağın ineceği yer kalmadı, inemedi ve döndü gitti. Askerlerin hepsi de teslim oldu” dedi.
 
Başkan Osman Zolan, Denizli Tugay Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır ile birlikte çok sayıda subayın kentte gözaltına alındığını belirterek, “Denizli'nin Milli Mücadele Günü 15 Mayıs'tır. Bundan sonra da 15 Temmuz Demokrasi Bayramımız olacaktır” dedi.
 
Denizli Valisi Ahmet Altıparmak da, “Kıymetli Denizlililer”diyerek başladığı sözlerine şöyle devam etti: “Dün akşamdan beri genç, çocuk, yaşlı, 7’sinden 70’ine bu meydanda olduğunuzu biliyorum. Sizin gibi asil, haysiyetli onurlu şerefli bir topluma düşen görevi yaptınız bundan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Zor anlar yaşadık, Türkiye Cumhuriyetinin tarihi adeta yeniden yazıldı. Bunda sizlerin katkısı emeği çok fazla inşallah bunun karşılığını fazlasıyla göreceğiz, fazlasıyla göreceksiniz. Öncelikle şehit düşen evlatlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.”
 
Önceki Dönem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ise, “Bugün Meclis’teki toplantımızı yaptık. Sayın Başbakanımız, bütün devlet erkanımız her partiden, milletin bütün vekilleri oradaydı. Bu millet, milletin ne demek olduğunu tüm dünyaya işte böyle bir kıyamda durarak gösteriyor. İçimizdeki hainler, başka hainlerin bile yapmadığını yaptılar, milletin meclisine kalbine bombaları yağdırdılar. Bu ne ihanettir bu ne gaflettir bu nasıl bir düşmanlıktır? Allah hepimizi bunlardan korusun” dedi.