Bu amaçla Gürlek’te düzenlenen ilk programda 30 bin fidan dikildi. Dikime Dentaş, Vakıfbank, Akhan Ahmet Göşin, Merkez, Gazi, Sevil Kaynak, Hacı Halil Bektaş ve Atatürk ilköğretim okulları, Denizli Anadolu, Anafartalar, Denizli, Denizli Ticaret Meslek, Orhan Abalıoğlu Endüstri Meslek, Cumhuriyet, Kazım Kaynak Anadolu ve Cedide Abalıoğlu Anadolu İmam Hatip liseleri öğretmen ve öğrencileri, ayrıca Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Başkan yardımcıları Şamil Çınar, Nilgün Ök ve Mustafa Gökoğlan, Orman Bölge Müdürü Ahmet Ersoy ve belediye çalışanları katıldı.

Başkan Zolan, yaptığı açıklamada büyüyünce şehrin yeşillikler içinde kalacağını belirterek, “Denizlimiz'e güzellikler katmak amacıyla biraraya geldik. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Sizlerin yaşayacağı Denizli’ye iyi bir hayat, sağlıklı bir ortam bırakmak zorundayız. Orman Genel ve Bölge müdürlüklerimizle birlikte 500 bin ağaç dikeceğiz. Merkezde yaşayan her kişi başına bir ağaç dikeceğiz. Her yıl ağaçlandırma ve çevreye duyarlılık artacak. Siz büyüyeceksiniz, ağaçlarımız da büyüyecek. Gelecekte daha sağlıklı bir ortamda olacaksınız.” dedi.

Orman Bölge Müdürü Ersoy ise 21 Mart Dünya Ormancılık Günü etkinlikleri kapsamında binlerce fidan dikileceğini söyledi: “500 bin fidanı toprakla buluşturan Belediye Başkanımız Osman Zolan ve ekibine teşekkür ediyorum. Tek bir fidan ne olacak demeyin. Bir fidan, bir ağaç olur; nasıl bir insan tarih değiştiriyorsa bir ağaç da insan hayatında çok şeyi değiştirebilir.”

Başkan Zolan ve beraberindekiler, konuşmaların ardından öğrencilerle birlikte fidan dikerek can suyu verdi.