HABERDENİZLİ.COM

Denizli'de 118 tane bekçinin göreve başlamasıyla birlikte Denizli İl Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi. Törene Denizli Valisi Hasan Karahan, Denizli Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Denizli Büyükşehir Başkan Yardımcısı Ali Değirmenci, Denizli AK Parti Milletvekili Nilgün Ök ve Denizli CHP Milletvekili Haşim Teoman Sancar katıldı.

Denizli'ye bekçilerin göreve başlaması hakkında törende açıklama yapan Denizli Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, "teşkilatımızın yeni neferleri yeni enerjileri değerli Bekçi kardeşlerim. İnsan oğlunun en önemli etkenlerinden bir taneside sokakların huzurlu ve güzenli olmasıdır. Yaklaşık 20-25 yıl öncesinde bir bekçi amcamız vardı. Şimdi yeniden Türkiye'nin şimdi yeniden Denizli'nin bekçiler gündemine girdi. Bundan sonraki süreçte artık gecelerin güvenli ışığı daha parlak ziyası daha hissedilir olacak. Şu an mevcut Denizli'de 118 tane Denizli'nin emniyetine takviye olarak bekçiler göreve başladı. Bunlardan 47 tanesi merkezdeki mahallelerde 71 taneside ilçelerimizde olacak. Ayrıca ilaveten 40 tane bekçininde eğitimi okullarında devam etmekte. Diğer taraftanda yaklaşık 23 tane bekçide bundan sonraki alımlar için sıra beklemektedir. Böylece Denizli'ye Bakanlık tarafından verilen kadro sayısı 170'tir. Bundan sonra bu 170 kişi Denizli'nin 19 İlçesinin tamamında bir enerji kaynağı olacak. Sokakların ve bu şehrin huzuru için gerekli tedbiri alacaklar. Vatandaşın bekçi amcası bekçi abisi olacaklar. Dosta güven ve düşmana korku verecekler. Şehrin huzurunu ve güvenliğini arttıracağız." ifadelerini kullandı.

Denizli AK Parti Milletvekili Nilgün Ök, "bekçilerimizi küçüklüğümüzden hatırlarım. Bekçilerin olmazsa olması düdüktür eskiden düdük sesini duyduğumuzda hemen cama çıkardık. Düdük sesi bize huzur veriyor aslında onların sayesinde huzurlu ve güvenli yatıyoruz. Bu uygulamanın tekrar gelmesi çok iyi oldu. Emniyet teşkilatımız daha da güçlendi suçların daha da azalacağına inanıyorum." dedi.

Denizli Valisi Hasan Karahan, "hatıralarda tatlı bir anı olarak yer alan bekçilik müessesesi yeniden başlıyor. Gecenin o sessizliğinde bekçi düdüğü hepimizi rahatlatan ve huzur veren sesti o sesi tekrar mahallelerimizde duyacağız. Vatandaşlarımız daha da huruz ve güven içerisinde olacak." dedi.