Yeni Asır Gazetesi’nden Sebahattin Alp’in özel haberine göre KOVİD -19'da ikinci dalgadan en fazla etkilenen ve kısa bir süre öncesine kadar yüksek vaka sayılarının yaşandığı Denizli salgınla mücadelede başarılı bir sınav verdi. Denizli'deki vaka düşüşleri, Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen HES (Hayat Eve Sığar) uygulamasındaki risk yoğunluğu haritalarına yansıdı.  Denizli genelinde korona virüs tedbirleri sıkı bir şekilde duygulanmaya devam ederken, kentin korona virüs haritası da sevindiriyor.

"VAKA SAYISINDA YÜZDE 70'LİK DÜŞÜŞ SÖZ KONUSU"

Denizli'de hasta sayısında ki düşüş de sevindirdi. Denizli Valisi Ali Fuat Atik, korona virüs salgınına ilişkin son verileri aktardı. 
Vali Atik, koronavirüs salgınına ilişkin son verileri aktardı. Atik, tedbirlerin sıkı tutulmasından bu yana yüzde 70 oranında düşüş gözlemlendiğini söyledi. Vali Atik, alınan tedbirlerin son derece faydasını gördüklerini belirterek,  tedbirlerin aynı şekilde devam edeceğini belirterek, bu konuda hassas olan ve özveride bulunan Denizlililere teşekkür etti. 
Salgın ile ilgili olarak sosyal medya hesaplarından sık sık paylaşımlarda bulunarak, konuya dikkat çeken Vali Atik, son paylaşımında, “ Hastalığa yakalanmamak için eski normallerimizden uzaklaşalım. Sevdiklerimizle aramıza hiç kapanmayacak mesafeler koymayalım. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyalım. Tedbirlerimizi alalım. Kendimizi, ailemizi, sevdiklerimizi ve toplum sağlığını koruyalım” ifadelerine yer vermişti.

Denizli kırmızıdan yeşile döndüDenizli kırmızıdan yeşile döndü