Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından başlatılan, engelli bireylerin sağlık tesislerinden hizmet alırken herhangi bir engele takılmaması ve engelliler tarafından hastanelerin değerlendirildiği ‘Engelli Gözünden Hastaneler’ buluşmasının bu yıl ikincisi gerçekleştirildi.  

Engelsiz Hastaneler İçin Çalışıyoruz

Genel Sekreter Uz. Dr. Berna Öztürk, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Sevil Güngör ile birlikte engellileri dinledi. Herkesin engelli adayı olduğunu, empati kurarak engellerin ortadan kaldırılabileceğini söyleyen Uz. Dr. Berna Öztürk Denizli Kamu Hastaneleri Birliği olarak engelsiz hastaneler için yaptıkları çalışmalara değindi. Öztürk : “ Sağlık tesislerimizde engellilere yönelik çevre düzenlemesi, otopark, bina girişleri (rampalar), hastane yerleşkesi, kabartma haritası, bilgilendirme-yönlendirme işaret sistemlerinin bulundurulması, hissedilebilir yüzey uygulamaları, asansör bulundurulması, merdivenlerin kriterlere göre uygun düzenlenmesi, engelli bireylere yönelik poliklinik bulundurulması, engelli tuvaletleri, servislerde bay-bayan engelli odasının bulunması (lavobo-banyo-wc-pencere) gibi fiziki düzenlemeler yapılmaktadır. Ayrıca geçen yıl yine bu toplantıda işaret dile bilen personel sayısını arttıracağımız yönünde verdiğimiz sözü yerine getirdik. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliği ile yapılan eğitimlerde 30 sağlık çalışanı sertifikalarını aldı ve işitme engelli vatandaşlarımıza hastanelerimizde her türlü yardımı sağlıyor” dedi. 

Etkinlik sonunda engelli vatandaşlar hastanelerde yaşadıkları sıkıntıları ve çözüm noktasında neler yapılabileceği noktasında görüşlerini bildirirken, Genel Sekreter Uz. Dr. Berna Öztürk de; “TKHK’nun 18.01.2016 tarihli yazısında “Engelli Sağlık Kurulu Raporu Vermeye Yetkili Sağlık Tesislerinin Ulaşılabilirliği” hakkındaki yazısında Birliğimiz Sağlık Tesislerinin 2015 yılı erişilebilirlik düzeyi ortalamasının %56 olduğu bildirilmiştir. Birliğimize bağlı Denizli Devlet Hastanesi, Servergazi Devlet Hastanesi ve Acıpayam Devlet Hastanesi Engelli Sağlık Kurulu Raporu vermeye yetkili sağlık tesislerimizdir. Tavas DH için müracaatta bulunulmuştur. Bu nedenle bu tesislerimizin ulaşılabilirlik düzeyinin arttırılması öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Engelliler Haftası vesilesiyle bizi kırmayıp gelen ve beklentilerini bize aktaran engelli vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, her zaman onların yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum” dedi.