Denizli Valisi Abdülkadir Demir, şehir merkezinde 193, köylerde ise 100 MOBESE kamerasıyla güvenliğin sağlanmaya çalışıldığını söyledi. Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde, İl Özel İdaresi tarafından alınan yeni kameralar hizmete başladı. Kameraların devreye girmesi dolayısıyla Demir AK Parti milletvekilleri Nihat Zeybekci, Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak, Belediye Başkanı Osman Zolan, İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gülesin ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu ile birlikte Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nü ziyaret ederek, İl Emniyet Müdürü Atilla Çınar’dan bilgi aldı.

Vali Demir, MOBESE sisteminin her çağdaş ülkede olduğu gibi Türkiye’de de özellikle son yıllarda yaygınlaştığını ifade ederek, “İlimizin huzur ve güvenliğinin sağlanmasında önemli işlevi olan MOBESE sistemine, 2008 ile 2011 yılları arasında 21’i hareketli 133 kamera takılmıştır. Bu yıl ise yedi bölgeye yedi hareketli ve 32 sabit, gece görüş imkanlı, çözünürlüğü yüksek kaliteli yeni kameralar ilave edildi. Böylece toplam 28’si hareketli 165 kamera takılmış oldu. Ayrıca 55 köyümüzde 100 noktaya da kamera yerleştirildi. Bu yıl yapılan 383 bin lira dahil MOBESE sitemine 2 milyon 330 bin lira harcandı.” dedi.

Uzun vadede en önemli hedeflerinin Elektronik Denetleme Sistemi (EDS)’nin faaliyete geçmesi olduğunu ifade eden Demir, “Belediyemiz işin teknik kısmını bitirmek üzere. Mevzuat eksiğimiz vardı, tamamlandı. EDS ile sadece güvenlik değil, trafik de otomatik olarak yönlendirilecek. Yoğun trafiği olan bir yer, rahat yere otomatik olarak yönlendirecek. Bu sisteme geçildiğinde trafik polisiyle vatandaş da yüz yüze kalmayacak. Görüntü kaydedildiği için kesin delil olarak kabul ediliyor.” diye konuştu.

İl Emniyet Müdürü Çınar ise vatandaşın polise güveninden dolayı son yıllarda ihbarların artış gösterdiğini, istatistiki bilgilerle açıkladı. Çınar, şunları kaydetti: “155 Polis İmdat hattımıza 2010 yılında 87’si asılsız 75 bin 788 ihbar, 2011 yılında 76’ı asılsız 84 bin 126 ihbar, 2012’nin ilk altı ayında ise 102’si asılsız 59 bin 275 ihbar geldi.”