HABERDENİZLİ.COM

İHH Denizli Şubesi, Denizli’den topladıkları yardımları Afganistan’da kimsesiz çocuklarla buluşturdu. Afganistan’da karşılaştıkları manzara karşısında çok etkilendiklerini ifade eden İHH Buldan İlçe Başkanı Ali Rıza Başbuğ,  “Bizler de Halkımızın bize vermiş oldukları yardımları, buralardaki mazlumlara dağıtmaya gittik. Türkiye’den geldiğimizi duyduklarında, Afganistandaki halkın coşkusunu, sevgisini görmek inanın en çok ta bu mutlu etti bizi.” İfadelerini kullandı.

Afganistan’da Türkiye hakkında övgüyle bahsedildiğini söyleyen Başbuğ,  “bizlere bu imkanı veren cömert bağışçılarımıza ve kadirşinas halkımıza kalpten teşekkürlerimizi sunarız.” dedi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Denizli İHH Başkan Yardımcısı Hilmi Efe ise;  “Denizli İHH olarak,önce Bilge Kral Aliya’nın ülkesi Bosna’ya akabinde Sri Lanka’ya,daha sonra Sırbistan’a şimdide Afganistan’a giderek oralardaki Mazlum insanların,Yetim çocukların bir nebzede olsa ihtiyaçlarını karşıladıysak ne mutlu bizlere. Tüm bu yardımları bağışlayan bağışçılarımızdan Allah razı olsun.” Dedi.