Mezatta 8 horoz, 5 tavuk, 6 civciv ve 40 yumurta satışı da yapıldı. Denizli Horozu Yetiştiricileri Derneği Başkanı Hasan Sağlam, ilk mezata yaklaşık 100 horoz tutkunun katıldığını, orijinal horozların rekor fiyattan satıldığını söyledi. Mezata Denizli ve ilçelerinden, Manisa, Balıkesir, Muğla, Kütahya’dan gelenlerin olduğunu belirten Dernek Başkanı Sağlam, “İlk kez düzenlediğimiz Denizli Horozu mezatına ilgi çok yüksek oldu. Uzun ötüşü parlak tüyleri ve heybetli görünüşüyle safkan Denizli Horozu beslemek isteyen meraklıların sayısı çok fazla. Safkan Denizli Horozu sahip olmak isteyenler için en garantili yol bizim mezatımız. Mezatla birlikte horoz meraklıları dolandırılmaktan da kurtulmuş olacak. Sahte, çakma Denizli Horozu diye satışa çıkarılan horoz türleri elde kalacak. ” dedi.
Rekor fiyat
Heyet tarafından kontrol edilen Denizli Horozların özel kafeslerinde mezata çıkarıldığını ifade eden Dernek Başkanı Sağlam, ilk mezata 8 horozun katıldığını söyledi. Horozların 150 ile 375 lira arasında değişen fiyatlardan satıldığını anlatan Sağlam, “Mezatımız da 5 Denizli tavuğu katıldı. Bu tavuklardan 3’ü 85 lira ile 175 lira arasında değişen fiyatlardan satıldı. 3 yaşındaki bir tavuğa üyemiz Mazlum Ongun 175 lira vererek satın aldı. Mezatımıza getirilen 1 aylık 6 civcivin tanesi 50 liradan, 40 Denizli Tavuğu yumurtası da 5-10 lira arasında değişen fiyatlarda satıldı. Mezatımızda bir horozda takas yapıldı.” dedi 

Irkta korunacak

Mezatın safkan Denizli Horozu ırkının korunmasına ve geleceğe taşınmasına da destek vereceğini ifade eden Başkan Sağlam, “Derneğimize üye 48 Denizli Horozu ve tavuğu yetiştiricimiz var. Bu üreticilerde yaklaşık 800 adet te safkan Denizli Horozu ve tavuğu bulunuyor. Her ay düzenlenecek mezatımıza üyelerimize ait 25-30 Denizli Horozunun gelmesini bekliyoruz. Kentimizin değerine böyle sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.