Şehrin buluşma noktası Forum Çamlık'ın Denizli Fotoğraf Sanatı Derneği (DEFSAD) iş birliği ile düzenlediği DEFSAD Forum Çamlık 1. Uluslararası Fotoğraf Yarışması'nın kazananları belli oldu. Yoğun ilgi gören yarışmaya 43 ülkeden 238 yarışmacı katıldı. Toplamda 3465 fotoğraf, alışveriş, doğa, serbest renkli, serbest siyah beyaz, baskı renkli ve baskı siyah beyaz olmak üzere altı kategoride yarıştı.

Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu (FIAP), Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF), International Association of Art Photographers (IAAP) ve Global Photographic Union (GPU) sertifikasyonlarına sahip yarışmada toplamda 219 adet madalya ve mansiyon sahiplerini buldu. Fotoğrafların %15-%20 oranında sergileme ödülüne layık görüldüğü yarışmanın jüri üyeliklerini Makedonya'dan IAAP başkanı Vladimir Jovanovski, İstanbul'dan Burak Şenbak ve Mersin'den Hulki Muradi yaptı.

Keyifli sunumlar ve söyleşiler
DEFSAD Fotoğraf Günleri kapsamında jüri üyelerinin Denizli Fotoğraf Sanatı Derneği'nde keyifli sunumlar ve söyleşiler yaparak Denizli halkı ile buluştuğu etkinlikte Instagram yarışması da düzenlendi. Forum Çamlık AVM ile ortaklaşa gerçekleştirilen yarışmada #forumcamlik2017 etiketi kullanılarak yapılan paylaşımlar arasından Oğuz Miraç Sönmez birinci olurken, Atilla Ağırbaş ikinci, Yusuf Dündar ise üçüncü oldu. Forum Özel Ödülü'nü Mesut Teknik kazanırken, yarışmadaki fotoğraf değerlendirmelerini yine uluslararası yarışmanın jüri üyeleri yaptı.

DEFSAD Hakkında
2007 yılında kurulan DEFSAD, kurulduğu günden bu yana Denizli'de fotoğraf sanatına gönül verenlerin bir araya geldiği, haftalık fotoğraf sunumları, etkinlikleri, söyleşileri, sergileri, gezileri ve fotoğraf eğitimleri ile Denizli'nin sanatsal ve kültürel bütünlüğüne katkı yapan, içinde ulusal ve uluslararası başarıya sahip birçok başarılı fotoğraf sanatçısı barındıran, destekçileri ile birlikte 2 foto maraton ve 2 ulusal yarışma düzenlemiş olan ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) ye üye olan, aktif ve başarılı bir dernektir.

SERGİLENEN FOTOĞRAFLAR