Denizli Emniyet Müdürlüğü, dolandırıcılık olaylarında en fazla başvurulan yöntemlerden birisinin sosyal medya üzerinden elde edilen bilgiler olduğuna dikkat çekerek, kullanıcılara “tanımadığınız kişilerden gelen arkadaşlık isteklerini onaylamayın” uyarısında bulundu.

İşte o uyarılar: 

SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN DOLANDIRICILIK 
Son zamanlarda bazı internet ve sosyal paylaşım sitelerinde kenar reklamları kullanılarak, gerçek fiyatının çok altındaki değerlerle telefon, elektronik eşya ve sağlık ürünü ilanları verildiği, bu şekilde alışveriş yapan vatandaşlara değersiz ürünler veya boş kargo gönderilmek suretiyle mağdur edildikleri görülmektedir. Bu türden bir dolandırıcılığa maruz kalmamanız için, bu gibi reklamlara itibar etmeyiniz. Unutmayın hiç kimse size değerinin çok altındaki bir değerle ürün gönderiminde bulunmaz. 

GÜZEL BİR PROFİL RESMİ SİZİ TUZAĞA DÜŞÜREBİLİR 
Facebook’un bot koruma önlemlerine rağmen, maalesef tüm arkadaşlık istekleri gerçek şahıslardan gelmeyebiliyor. Bazı Facebook hesapları, sadece daha geniş dolandırıcılık bağlantıları sağlamak ya da kullanıcılardan kişisel bilgi almak amacıyla oluşturuluyor. Kimin arkadaşlık isteğini kabul ettiğinize dikkat edin. Güzel bir profil resminin altında sizi tuzağa düşürmek isteyen dolandırıcılar olabilir. 

FACEBOOK KULLANIRKEN BUNLARA DİKKAT EDİN! 
Facebook’taki dolandırıcılar, kullanıcıları çarpıcı başlıklarla süsledikleri ‘gerçek olamayacak kadar güzel’ tekliflerini adres çubuğuna kopyalayapıştır yöntemiyle yazdırıp kandırabiliyorlar. Bu hain kodlar bir kez bilgisayarınıza bulaştığında klik¬korsanları sizin hesabınızı kontrol altına alıp, arkadaşlarınıza da spam mesajlar yollayarak dolandırabilmektedirler. Bu tür vaatlere inanmayınız, bir mesaja veya bir internet sayfasına tıklamanız veya onay vermeniz bilgisayarınızın başkası tarafından ele geçirilmesine neden olabilir.