HABERDENİZLİ.COM

Denizli Emniyet Müdürlüğü tarafından faaliyete geçirilmesi planlanan “Güven Masası” uygulamasının Açılış Töreni Denizli Valisi Hasan Karahan, Tuğgeneral Çetin Köklü, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Pamukkale İlçe Emniyet Müdürü Ali İhsan Doğan'ın katılımı ile bugün saat 10:00’da Sevindik Polis Merkezi Amirliği’nde yapıldı.

"Güven Masası" uygulamasının açılış töreninde açıklamarda bulunan Pamukkale İlçe Emniyet Müdürü Ali İhsan Doğan, "Emniyet Genel Müdürümüz Celal Uzunkaya'nın 12 Şubat 2019 tarihine Tüm İl Emniyet Müdürlüklerine göndermiş olduğu yazıya istinaden, Polis-Vatandaş ilişkilerinin ilk temas noktası olan Polis Merkezi Amirliklerinin, modern veher türlü gereksinime cevap veren yerler olması, vatandaşlarımızla en üst düzeyde güler yüzle, güven verici bir şekilde karşıanarak müraccat, şikayet taleplerinin alınıp, beklentilerinin karşılanacağı yerler olabilmesi maksadı ile "Polis Merkez Amirlikleri Etik Davranış İlkeleri" yayınlanarak "Güven Masaları" oluşturuldu. 81 İlde 700 adet oluşturulan Güven Masalarında İl Merkezinde Çınar ve Sevindik Polis Merkezi Amirliklerinde 2 adet Denizli genelinde toplam 12 adet mevcuttur. Bu İlçeler ise şu şekilde; Baklan, Bekilli, Buldan, Çal, Çameli, Çardak, Çivril, Honaz, Kale ve Tavas" dedi.

Güven Masaları hafta içi 09.00 - 18.00 saatleri arasında hizmet verdiğini söyleyen Doğan, "Güven Masalarında diksiyon ve iletişimi güçlü kadın Polisler görevlendirildi. Görevlerimiz vatandaşlarımızla yüz yüze iletişim kurarak müracaat, şikayet ve taleplerini alarak Polis Merkezi Amirliğinin ilgili birimlerine yönlendireceklerdir. Polis Merkez Amirliğinin görev alanına girmeyen konularla ilgili olarak d; mevzuat hükümleri çerçevesinde bilgilendirme yapılarak iglili kurum ve kuruluşlara yönlendireceklerdir. Böylelikle "Adaletin İlk Kapısı" olarak nitelendirdiğimiz Polis Merkezi Amirliklerimiz "Güvenli Türkiye" vizyonuna uygun olarak; vatandaşlarımızın gönül rahatlığıyla girebileceği, şikayet ve ihbarların değerlendirildiği, güvenlikle ilgili olarak kaliteli ve tatmin edici hizmetlerin verildiği yerler haline gelecektir." ifadelerini kullandı.

Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, "Güven Masaları açılışını ve uygulamasını başlatmış olduğumuz faaliyetler bunun bir göstergesidir. Malumunuz daha önceki dönemlerde karakol kelimesi kullanılıyordu daha sonra ise Polis Merkezlerine çevrildi. Daha önce bundan yaklaşık 4 yıl öncede bayan madurelere yönelik yapılan çalışmalarımız vardı. Bu Bakanlığın koordinesiyle yürütülmekteydi şimdi ise aynı faatliyetlerden bir tanesi olan "Güven Masası" uygulaması. "Güven Masası" uygulamasındaki maksat güvenlik hizmetinin daha etkin daha yalın daha sade halka daha etkin ve etkili hizmet verebilmek için yapılan bir uygulamadır. Denizli'de 12 tane "Güven Masası" faaliyete girdi. Denizli Bir Huzur Adası, Bir Huzur Kenti." dedi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "güven masasının buraya gelişi ve kendi derdiyle, şikayetiyle ilgili gönül rahatlığıyla kendisini ifade edebilmesi, kendisine yol gösterilmesi noktasında güven masası güzel bir proje. Bu projeye vesile olan herkese teşekkür ediyorum. İnşallah bu güven masasında milletimiz şikayetlerini ve dertlerini anlatacak ve sorunlar daha iyi bir şekilde çözülecek." dedi.

Denizli Valisi Hasan Karahan, "güven masası" uygulaması Denizli'de bir çok soruna çözüm olacak. Denizlili vatandaşlarımızın sorunları daha kolay çözülecek" ifadelerini kullandı.