Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği (DETGİS), tarafından bu yıl ikinci kez 6 Mart Perşembe günü “6 Mart Dünya Türk Havlu ve Bornoz Günü” kutlanacak. Kutlamalara Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’de katılacak. Saat 09.30’da Denizli Valiliği önünde belediye bandosu eşliği ile kortej yürüyüşü ile başlayacak kutlamalar, Delikliçınar Meydanı’nda bornozlu Latin dansları gösterisi, “Geçmişten günümüze Denizli Tekstili” sergisi ve Sema Abdurrahman Karamanlıoğlu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan “Havlu katlama” gösterisi ile devam edecek, beş bin kişiye havlu dağıtılacak. Topkapı müzesinde sergilenen 1623 ila 1640 yılları arasında hüküm süren Osmanlı padişahı IV. Murat a ait “bornoz” adıyla bilinen hamam/banyo giysisinden, esinlenilerek Buldan’da el dokuması tezgâhında dokunan ‘Hamam Gömleği’ Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’ye giydirilecek, hediye edilecek.  

6 Mart Dünya Türk Havlu ve Bornoz Günü, kutlama programı ile ilgili olarak DETGİS Başkanı İsa Dal ve yönetim kurulu üyeleri tarafından Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’nde basın toplantısı düzenlendi. Geçen yıl ilki düzenlenen Türk Havlu ve Bornoz Günün’de farklı illerden gelen konuklarla birlikte beyaz cennet Pamukkale’de bin kişiye bornoz giydirdiklerini hatırlatan DETGİS Başkanı İsa Dal, “Geçen yıl Pamukkale’de ilkini düzenlediğimiz günümüz büyük ses getirdi. Dünya’da kendini kalitesi ile ispatlamış olan Türk havlu ve bornozu, 150 ülkeye gerçekleştirilen ihracatı ile “kaliteli ürün” anlamında dünya lideridir. Türkiye’nin bu alanda rakibi olarak görülen Çin, Pakistan, Hindistan ve Mısır gibi ülkeler, Türk kalitesini taklit etmeye çalışmaktadırlar. Önümüzdeki yıllarda daha çok “Türk Tekstil Şenliği ve Karnavalına” dönüştürmeyi düşündüğümüz bu etkinliğe, yurt dışından da izleyici çekmeyi hedeflemekteyiz. Bu etkinliğin şu haliyle yurt dışında çok ilgi uyandırdığını görmek bize bu cesareti verdi. Özellikle hali hazırda Türk havlu ve bornozu satan ABD, İngiltere, İrlanda ve Hollanda da bulunan bazı firmalar, 6 Mart Dünya Türk Havlu ve Bornoz gününün tanıtımını kendiliğinden, web sayfalarında ve facebook sayfalarında yapmaktadırlar” diye konuştu.
Yoğun program 
6 Mart Dünya Türk Havlu ve Bornoz Günü’nün, Perşembe sabahı 09.30’da Valilik önünden Delikliçınar Meydanı’na kadar bando eşliğinde yapılacak kortej yürüyüşü ile başlayacağını belirten İsa Dal, “Denizli’nin önde gelen tekstil kuruluşları da kortejde yerlerini alacaklar. DETGİS ve tekstil sanayisinin geleceği, sektörümüzün gözbebeği olan meslek liseleri, meslek yüksekokulu ve tekstil mühendisliği öğrencilerimizin de aynı zamanda kortejimizde yer alacaktır. Kortej yürüyüşümüzün ardından Delikliçınar meydanında bornozlu Latin Dansları gösterisi, “Geçmişten günümüze Denizli Tekstili” sergisi ve Sema Abdurrahman Karamanlıoğlu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan “Havlu katlama” gösterisi yapılacaktır. Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci’nin de katılacağı etkinliğimizde 1623 ila 1640 yılları arasında hüküm süren Osmanlı padişahı IV. Murat a ait “Hamam Gömleği” nin tanıtımını yapacağız. Bugün “bornoz” adıyla tanıdığımız hamam/banyo giysisinin, ilk kez ecdadımızın medeniyeti tarafından “Hamam Gömleği” adı ile kullanıldığının ispatını ortaya koymuş olacağız. 400 yıl öncesine ait bu bulgudan esinlenerek, gece gündüz demeden el işi ile hazırlanan “Hamam Gömleği” ni, Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci ye hediye edeceğiz. 6 Martı 7000 yıllık tekstil tarihimize yaraşır şekilde kutlamak üzere, tüm Denizlilileri etkinliğimize davet ediyoruz” dedi.