Denizli Devlet Hastanesi Ortopedi Uzmanı Op. Dr. Ersin Kuyucu, Avrupa Ortopedi Kongresi’nden (EFORT) en iyi çalışma ödülüyle döndü.
Ortopedi Uzmanı Op. Dr. Ersin Kuyucu, 3-8 Haziran 2013 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenen Avrupa Ortopedi Kongresi’nden (EFORT) ödülle döndü. European Federation of National Associations of Orthopaedics and Traumatology (EFORT)Avrupa’nın en büyük Ortopedi Birliği olduğu,her yıl düzenlenen kongre ve bilimsel etkinlikleri ile dünya çapında 7 binin üzerinde ortopedi hekiminin katılması ve 3 binin üzerinde çalışmanın değerlendirilmesi ile dünya ortopedisinin en önemli oluşumlarından kabul edildiği kaydedildi.
DDH'DEN Op. Dr. Ersin Kuyucu da gerçekleştirilen EFORT 2013 kongresinde, sıçan siyatik sinir hasar modelinde exenatid'in etkilerini araştırdığı çalışması ile temel bilimler ve tümör alt başlığında Avrupa çapında en iyi çalışma olarak seçildi. Denizli Devlet Hastanesi Ortopedi Uzmanı Op. Dr. Ersin Kuyucu, ödülden dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, ‘’Çalışmamızın amacı, insan vücudunda yenilenme potansiyeli çok az olan ve ev kazaları, iş kazaları, trafik kazalarında çok sık yaralanan sinir dokusunun iyileşmesini arttırmaya yönelik yaptığımız çalışmayla ödül kazandık. Bu çalışmada; hayvan modeli üzerinde sıçanlara verdiğimiz GLP-1 anoloğu adlı nöroprotektif ajan ile sinir dokusunun iyileşme potansiyelinin anlamlı derecede arttığını gördük ve ödüle layık görüldük. Bu çalışma neticesiyle ve ileriye götürülmesiyle artık sinirlerin yaralanma sonrası, kesilme sonrası daha iyi iyileşmesinin de bir anlamda önünü açmış olduk” dedi.
Hastane Yöneticisi Op. Dr. Kadir Gökhan Saçkan ise Ortopedi Uzmanı Op. Dr. Ersin Kuyucu’nun yaptığı araştırmayla büyük bir başarıya imza attığını belirterek, ‘’Denizli Devlet Hastanesi bölümlerinde uygulanan tedaviler ile kaliteyi en üst seviyelere taşımış, bölge hastanesi niteliğinde hizmet veren bir kurumdur. Hastanemiz uyguladığı tedavilerin yanı sıra bilimsel alanda ki başarılarıyla da kendisinden söz ettirmeye devam etmektedir. Son olarak Ortopedi bölümümüz uyguladığı başarılı tedaviler dışında, bu çalışmalarını bilimsel alanlara da taşıyarak başarılarını taçlandırmıştır. Ödül alan arkadaşımızı tebrik ederiz” dedi.