Denizli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op.Dr. Osman Acar, Tıbbi Hizmetler Başkanı Op.Dr. İlhami Beyaztaş ve Denizli Devlet Hastanesi ile Servergazi Devlet Hastanesi Yöneticileri ve Denizli Devlet Hastanesi Evde Sağlık Birimi Sorumlu Doktoru Cengiz Demirkıran ve Birim ekibiyle birlikte Evde Sağlık Hizmeti’nden yararlanan iki hastayı evinde ziyaret ederek yeni başlatılan ‘Evde Berber Hizmeti’ni anlattı. Denizli’de, iki bin 600 yatağa tam bağımlı hasta bulunduğunu belirten Genel Sekreter Op.Dr. Osman Acar, şöyle konuştu: “Hastalarımıza sosyal ve psikolojik danışmanlık hizmetleri, muayene, tetkik, tahlil, tedavi, tıbbi bakım, takip, iyileştirme, ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin evde yapılması için hastanelerimizde Evde Sağlık Birimleri oluşturulmuş ve en iyi şekilde hizmet verilmeye çalışılmaktadır." 
Evde sağlık hizmeti alan hastaların çoğunun 66-85 yaş arası hasta olduğunu anlatan Acar, şunları söyledi: "sosyal güvencesi olan ve nörolojik hastalık tanısı olan hastalardan oluşmaktadır. Evde sağlık hizmetleri verilmeye başlandığı günden itibaren Denizli’de 9 bin 681 hastaya ulaşılmış, halen aktif olarak 3 bin 184 hastaya hizmet verilmektedir. 2013 yılında bir önceki yıla göre ulaşılan hasta sayısında yüzde 26, evde sağlık hizmetinden aktif yararlanan hasta sayısında yüzde 16, hizmet alan hastalara yapılan ev ziyaretlerinde ise yüzde 28 artış gerçekleştiği görülmüştür.” 
Evde yatağa bağımlı olan hasta ve yaşlılara ne kadar yardımcı olunabilirse gelecek nesillerin de bunları örnek alacağını ifade eden Genel Sekreter Op. Dr. Osman Acar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Denizli Devlet Hastanesi, Servergazi Devlet Hastanesi ve diğer tüm hastanelerimizin yöneticilerini ve Evde Sağlık Birimi ekibini bu özverili çalışmalarından dolayı kutluyorum. Bu yapılan hizmetler bu hastalarımız ve yakınları için gerçekten çok önemli. Ben de yakın zamanda babamı kaybettim. O da 3 yıldır yatağa bağımlı bir hastaydı. Bu yüzden bu tür hastaların bakımının zorluğunu son derece yakından bilen bir insanım. O nedenle idareci arkadaşlarımızla da planlama yaparak yürütülmekte olan bu hizmete bir berber ilave ettik. Böylece kişisel bakım hizmetlerini, hiçbir ücret talep edilmeden verilmesini sağlayıp bu uygulamanın ilk ayağını ‘evde berber hizmeti’ uygulaması olarak başlattık. Bu hizmetle, özellikle yatağa bağımlı, dışarıya berbere gidemeyecek hastalarımızın sağlık kontrolleri yapılırken, tıraş gibi kişisel bakım ihtiyaçlarının da giderilmesini sağlamak istiyoruz.’’