Denizli Devlet Hastanesi bünyesine, çocuk endokrinoloji polikliniği eklendi. İldeki tek olan poliklinik sayesinde çocuklar artık çevre illere gitmeyecek. Daha önce Pamukkale Üniversitesi (PAÜ)’nde tedavi olan endokrin hastası çocuklar, oradaki doktorun ayrılmasıyla birlikte Antalya, İzmir ve Isparta gibi illere gitmek zorunda kalıyordu.
Hastaneye çocuk endokrinolojisi uzmanı olarak atanan Dr. Bayram Özhan, poliklinikte 0-18 yaş arası çocuklara baktıklarını, özellikle de obezitenin teşhis ve tedavilerini yaptıklarını söyledi. Dr. Özhan, “Boy kısalığı olan hastalar, aşırı şişmanlar, tiroid beziyle ilgili hastalığı, yeni doğan döneminde doğumsal hipotroit dediğimiz önlenebilir zeka geriliği olanlar başvurabiliyor. İlerleyen yaşlarda troit bezi hastalıklarıyla ilgili guatr tanı ve takipleri yapılıyor. Çocukların yaşı ilerledikçe, erken ya da gecikmiş ergenlik tedavisi yine polikliniğimizde yapılıyor. Ayrıca penis küçüklüğü olan hastaların da tanı ve tedavileri yine yapılmaktadır.” dedi.
Çocuk endokrin polikliniğine başvurup teşhis ve tedavi yapılan hastaların takibinin çok önemli olduğunu vurgulayan Özhan, “Bazı hastalıklarda bütün tetkikleri yapmamıza rağmen tanı ve tedavi, ilerleyen dönemlerdeki takiplerde şekillenebilmektedir. Çocuk endokrinoloji ve yan dal polikliniklerde hastaların takibinde tedaviler şekillenebildiği için bir seferde bütün sorunların çözümlenemeyeceği düşünülerek. takiplere düzenli katılmak çok önemlidir.” şeklinde konuştu. CİHAN