HABERDENİZLİ.COM

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde 20 Mart’ta meydana gelen depremi günler öncesinden tahmin eden deprem kahini bugün İstanbul’da meydana gelen deprem için de uyarılar da bulunmuştu. İstanbul’da 13.59’da gerçekleşen 5.8 büyüklüğündeki deprem için günler öncesinden uyarılarda bulunan Hoogerbeats İstanbulluları uyararak 6 şiddetindeki bir depreme hazırlıklı olmaları gerektiğini söylemişti.

Ulusal kanallarda konuk edilen Hollandalı kahin Türkiye’nin depreme hazırlıklı olması gerektiğini ve başta İstanbul olmak üzere Ankara ve Ege’nin de deprem yaşayabileceğini söyledi. Hoogerbeats gezegenlerin ve ayın hareketlerinde dikkatli incelemeler yaparak depremleri tahmin ettiğini ve insanların bu şekilde depremlere hazırlıklı olmaları gerektiğini belirtti.

İstanbul’da bugün gerçekleşen deprem ile Hoogerbeats’in tahmini tuttu ve 5.8 büyüklüğündeki deprem ile vatandaşlar korku ve panik dolu anlar yaşadı. İlk belirlemelere göre İstanbul’da meydana gelen depremde can kaybı yaşanmazken ilköğretim ve orta öğretim veren okullar tatil edildi. Silivri açıklarında meydana gelen deprem deprem kahini Frank Hoogerbeats’in bir kere daha şaşırttığını ortaya koydu.