HABERDENİZLİ.COM

Hollandalı Frank Hoogerbeets, internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı deprem tahminlerinin doğru çıkmasının ardından dünyada 'deprem kahini' olarak tanınmıştı.

Hoogerbeets, CNNTURK.com'a verdiği röportajda bu tahminleri için gezegenlerin ve ayın pozisyonlarına baktığını ve bunun için özel olarak geliştirdiği 'Solpage' adlı bir bilgisayar programından faydalandığını açıklamıştı.

'Deprem kahini' Şubat ayının son iki haftasına dikkat çekmiş ve mega deprem olacağını belirtmişti.

Ekvador'da aynı hafta içinde yaşanan 7,5 büyüklüğündeki deprem akıllara tekrar 'deprem kahini'nin açıklamalarını getirmişti.

DENİZLİ'DEKİ DEPREMİDE BİLMİŞTİ

Ardından Türkiye için de uyarılarda bulunmuş ve Denizli, Acıpayam'da 20 Mart tarihinde 5,5 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti.

YİNE UYARDI!

Hoogerbeets geçtiğimzi gün yine tüm dünyayı uyardı.

Hoogerbeets bu hafta gerçekleşmekte olan gezegenlerin dizilimlerine dikkat çekti ve 5-6 Mayıs tarihinde gerçekleşenolayın hemen ardından Papua Yeni Gine'de 7,2 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini belirtti.

7 ve 8 Mayıs tarihlerinde gerçekleşen Güneş-Merkür-Venüs-Neptün ve Dünya-Merkür-Uranüs hizalanmasına değinen deprem kahini, 2005'ten beri buna benzer durumdaki dizilimlerin yüzde 71'inin ardından şiddetli 7,5 üzeri depremlerin meydana geldiğini ifade ederek uyardı.

9 Mart 2011 tarihinde de Japonya'da meydana gelen 8,9'luk depremin de buna benzer bir dizilimden 2 gün sonra gerçekleştiğini açıkladı.

Hoogerbeets en kötü senaryoda en az 8 ve üzeri bir depremin oluşabileceğini belirtti.