Edinilen bilgiye göre, Denizli'nin komşu ili olan Uşak'ta bugün Ciğerdede ve Sorkun köyü arasında bilinmeyen bir nedenden dolayı orman yangını meydana geldi.

İddialara göre 5 hektarlık ormanlık alan yandığı belirtildi. Denizli'den de komşu ile yangını söndürmek için 2 yangın söndürme helikopteri desteğe giderek yangını söndürmekte yardımcı olduğu belirtildi. Yangın köye ulaşmadan 20 arazözün müdahalesiylede 5 saat sonra başarıyla söndürüldüğü belirtildi.

Yangınla ilgili açıklamalarda bulunan Uşak Valisi Okur; "5 hektar çam ormanlık alanımız maalesef yangınla kül oldu. Çıkış sebebi henüz bilinmiyor fakat tahminler insan hatasının olabileceği yönünde. Yangına Denizli'den gelen 2 yangın söndürme helikopteri, arazözler ve Uşak Belediyesi itfaiye ekipleri tüm güçleriyle müdahale ederek daha fazla büyümesine engel olmuşlardır. İnşallah bu tür olaylarla bir daha karşılaşmayız. Hepimize geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, kontrol altına alınan yerlerde itfaiye ve orman ekipleri soğutma çalışmaları yaparken, Jandarma tarafından yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.