12-19 Kasım 2015 tarihleri arasında İtalya’nın Milano kentinde gerçekleştirilecek fuara, Denizli’den 84 firma katılımcı olarak katılıyor.
Denizli’den direk Milano’ya uçuşlu ve yüzde 50 Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme Başkanlığı (KOSGEB) desteği ile gerçekleştirilen organizasyon ile ilgili açıklama yapan Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer, fuarın Denizli için çok önemli olduğunu vurguladı. 

Denizli Ticaret Odası ve DETGİS üyelerinin fuara katılımlarını kolaylaştırmak amacıyla uçak kaldırdıklarını ifade eden Başkan Özer, “İlimizin lokomotif sektörü tekstil. Denizli özellikle ev tekstili alanında, tüm dünyanın bilhassa da Avrupa'nın en önemli tedarikçisi konumundadır. Dünya müşterilerinin birarada olduğu ITMA Fuarı’nda Denizlili firmalarımızın da güçlü bir şekilde burada yerini alması gerekiyordu. Bu nedenle de Denizli’den özel uçak organizasyonu tertip ettik. Denizli Ticaret Odası ve DETGİS olarak ITMA Fuarı’nda stant açan, ilimiz ve ülkemizin temsilini ve de tanıtımını en üst seviyede gerçekleştirecek firmalarımıza destek olmayı hedefledik. Organizasyonun ilimiz, bölgemiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.   
Birçok organizasyonda olduğu gibi KOSGEB’in yüzde 50 desteğiyle bu kez ITMA Fuarı’nda Denizlili firmalara kolaylık sağladıklarını anlatan Başkan Özer, “KOSGEB’in yurt dışı gezisine öncülük etmesi, iş adamları için büyük bir kolaylık sağlamaktadır. Yurt dışı mecralarda yeni pazar arayışlarına ek olarak yeni teknoloji ve ürünlerin takibinin yapılmasını önemsiyoruz ve destekliyoruz. Üyelerimizin yeni teknolojileri ilimize kazandırması, yeni müşterilerle tanışarak ticarete başlamaları, ekonomiye katkı olarak geri dönmektedir. Bizlere yurtdışı fuar ve iş gezisi desteğini esirgemeyen KOSGEB’e çok teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.
DETGİS Başkanı İsa Dal ise son yıllarda diğer sektörlerde olduğu gibi tekstil sektöründe de teknolojinin daha önemli hale geldiğini belirterek, “Tekstil ve hazır giyim üretiminde teknolojik gelişmeler ve teknolojinin önemi, küresel rekabetin arttığı günümüzde daha çok önem kazanmıştır. Firmalarımız teknolojiyi takip etmezse ve kendilerini bu doğrultuda yenilemezlerse, sektör içinde hem tasarım, hem de verimlilik anlamında rekabet güçlerini zamanla yitireceklerdir. Tekstilin tarihi başkenti Denizli olarak, 4 yılda bir tekrarlanan ITMA Fuarı bu sebeple büyük önem arz ediyor.” dedi. 
Önceki yıllarda münferit olarak hareket eden üyelerinin daha organize ve daha düşük maliyetle konforlu şekilde ITMA Fuarı’na iştirak etmelerini sağlamak amacı ile Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği ve Denizli Ticaret Odası işbirliği ile Denizli’den Milano’ya direk gidiş-dönüş uçak organize ettiklerini aktaran Başkan Dal, “Yoğun talep gören bu çalışma Denizli’ye yaraşır bir hareket olmakla birlikte gurur vesilesidir. Organizasyonun sorunsuz geçmesi adına Ağustos ayında yönetim kurulu üyelerimiz Mustafa Koltuksuz ve Cevap Akçil, yerel tur acentemiz ile Milano’da konaklama tesisi ve diğer ulaşım unsurlarını yerinde titizlikle incelemişlerdir. Bu organizasyonun Denizlimiz için hayırlara vesile olmasını dileriz.”