DTO Başkanı Necdet Özer yaptığı açıklamada, Denizli’nin 2013 yılında İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasına giren firma sayısının 12 olduğunu hatırlatarak, “2014 yılı verilerine göre, 12 firmanın listede yer aldığını gözlemliyoruz. Listeye giren 12 firmadan 5’i kablo ve bakır tel, 2’si demir-çelik, 2’si gıda, 2’si tekstil ve 1’i inşaat sektöründe faaliyet göstermektedir. Son 5 yılın verilerini değerlendirdiğimizde, ilk 500 firma sıralamasına 10-12 firmanın girdiği görülmektedir. Firmaların üretim yapılarını değerlendirdiğimizde, Denizli sanayisinin, ileri teknolojiye sahip, katma değerli ürünler üretiminde büyük bir atılım gösterdiğini görüyoruz” diye konuştu.

İlk 500 ve ikinci 500 firma anketleri birlikte değerlendirildiğinde tekstil sektörünün halen Denizli için birinci konumda olduğunu dile getiren Özer, “Bu yıl ilk 500 sıralamasından bir kağıt firmamız azalmıştır. Buna karşın geçtiğimiz yıl ikinci 500 firma sıralamasında birinci olan tekstil firmamız ilk 500 sıralamasında yer almayı başarmıştır. Zaten tekstil sektöründeki firmalarımız, geçtiğimiz yıllardaki ikinci 500 listesinde 6-7 firma ile temsil ediliyordu. Dolayısıyla da Denizli’nin halen birinci önceliği tekstildir ve halen ilimizden yapılan ihracatta birinci sıradadır. Denizli ekonomisi, sektör çeşitliliğini sürdürmeyi başarmış bir şekilde ekonomiye katkı sağlamaya devam etmektedir” şeklinde konuştu. 
İlk 500’e giren firmalar şunlar ise şöyle: 
"Abalıoğlu Yem Soya, Atom Kablo, Aynes Gıda, Denizli Çimento, Erbakır, Gamateks Tekstil, Kar-demir Haddecilik, Kocaer Haddecilik, Menderes Tekstil, Nexans İletişim, Pamukkale Kablo ve Seval Kablo.’’