Soruşturma kapsamında ayrıca 15 kişinin görevden alındığı, 920 kişinin açığa alındığı, 8 okulun kapatıldığı, 20 kişinin arandığı bildirdi.

Denizli Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, dün akşam işadamlarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınanlar hakkında bilgi verilmezken sadece Denizli Ticaret Odası Başkanı'nın gözaltına alındığı belirtildi. Darbe soruşturması kapsamında bugüne kadar 11. Komando Tugay Komutanlığı'nda görevli 107'si rütbeli 517 asker ile 1 sivil memurun gözaltına alındığı, bunlardan Tugay Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır'ın da aralarında bulunduğu 54 rütbeli subay ile bir askerin tutuklandığı da açıklamada kaydedildi. Gözaltına alınanlar arasında 53 rütbeli subay ve 409 askerin ise ifadelerinin ardından serbest bırakıldığına da açıklamada yer verildi.

Açıklamada ayrıca bilgiler verildi:

"Denizli Valiliği'nde iki vali yardımcısı, bir kaymakam, bir mimar ve bir idari personel tutuklandı, 9 kişi açığa alındı. Denizli Adliyesi'nde 23 hakim ve savcının gözaltına alınıp, 4'ü tutuklandı. 19 hakim ve savcı hakkında ise gözaltı kararı var, yakalanmaları için çalışmalar sürüyor. Pamukkale Üniversitesi'nde 19 öğretim üyesi ve 24 idari personel açığa alındı. Denizli Emniyet Müdürlüğü'nde 6 müdür, 3 emniyet amiri ve 2 komiser yardımcısı tutuklandı, 10 müdür, 5 emniyet amiri, 3 komiser, 8 komiser yardımcısı, 4 başpolis, 33 polis ve 2 sivil memur açığa alındı. Denizli İl Jandarma Komutanlığı'nda bir binbaşı, İl müftülüğü'nde 26 din görevlisi, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'nde bir müdür ve iki personel, Denizli İl Ticaret Müdürü, Vergi Dairesi Başkanı Zafer Evci ve 5 müdür ile 12 personel, Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde 13 müdür, 642 öğretmen, DESKİ'de 15 personel, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nde 2 uzman, SGK'da 1 doktor, 11 personel, TKDK'da 6 uzman ve 3 personel, Çardak Havalimanı Müdürü ve 9 personel, Merkezefendi Belediyesi'nden 4, Pamukkale Belediyesi'nden 2 personel açığa alındı. DESKİ Genel Müdürü Mahmud Güngör ile Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden bir, Ziraat Bankası'ndan bir personel gözaltına alındı. Çeşitli kurumlardaki 15 personel de görevden alındı" denildi.