Denizli'de Çocuk Hastalıkları Uzmanı olan Dr. Levent Ceylan, yaklaşık 6 yıl uğraşarak kendi tasarlayıp yaptığı ismini "Gyrocopter" verdiği hava aracıyla boş zamanlarını havada uçarak geçiriyor. Sadece motoruyla, pervanesini yurt dışından getirdiği, geri kalan gövde ve iskelet kısmını tamamen kendi uzmanlığıyla yapan Dr. Ceylan, hava aracıyla 3 bin 500 metre kadar yükselebileceğini 120 kilometre hıza kadar ulaşacağını söyledi.

Yozgatlı olan ve bir süre önce Denizli Servergazi Devlet Hastanesi'ne tayin olan Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Levent Ceylan, çocukluğundan bu yana olan uçuş tutkusunu, kendisinin tasarlayıp, yaptığı hava aracıyla gideriyor. Yozgat'taki atölyesinde motorunu ve pervanesini yurt dışından getirdiği hava aracına "Gyrocopter" ismini veren Dr. Levent Ceylan, aracını yaklaşık 2 yılda yaptığını ve 50 bin liraya mal olduğunu söyledi. Hava aracının mekanik, iskelet ve gövde kısmının hepsini kendisinin tasarladığını belirten Ceylan, deneme uçuşunu başarılı şekilde yaptığını, doktorluk dışındaki boş zamanlarını uçuş yaparak geçirdiğini söyledi.

Sivil havacılıkta ilk uçağı yapan Vecihi Hürkuş'un ardından kendisinin bir hava aracı yaptığı belirten Dr. Levent Ceylan, "Daha önce model uçak maceram vardı. Helikopter pilotluğu da yaptım. Kendim uçmayı sevdiğim için ne yapabilirim diye arayışa girdim ve en kolay bu aracı yapabileceğimi öğrendim. Atölye oluşturup, kendi imkanlarımla yaptım.
 
Prototipini 60 bin liraya yaptığım yaptığım 'Gyrocopter' kendi sınıfında uçan tek alet konumunda. Güvenli alanlarda insanlar olmadığı boş ve geniş arazilerde zaman zaman uçuş yapıyorum. 50 metreye kadar yükselip, 2 saat havada kalabiliyorum. Kısa uçuşlar yapıyorum. Yaptığım hava aracı, helikopterin direk inişi ve kalkışı dışında her şeyi yapabiliyor. korktuğumu için fazla yüklemiyorum"
dedi.

Kaynak: Hürriyet