HABERDENİZLİ.COM

Denizli'nin Merkezefendi İlçesi Şemikler Mahallesi'nde çöp konteyneri içine giren yaşlı kadını fark eden çevredeki kadınlar, yardımcı olabilmek için yaşlı kadının yanına yaklaştı. Aynı çevrede sürekli olarak çöp karıştırdığı ve yaşamını çöpten bulduklarıyla sürdürmeye çalıştığı belirtilen 70 yaşlarındaki yaşlı kadının yanına yaklaşan vatandaşlar, aldıkları cevaplar karşısında üzüntülerini gizleyemedi.

Vatandaşların yardım isteklerine de olumsuz cevap veren yaşlı kadının çaresizce çöpte yiyecek arıyor olması yürekleri burktu.

Kadına yardım etmek isteyen vatandaşların, “Teyze ne arıyorsun orada?” sorusuna, “Üzüm buldum, onları topluyorum” cevabını alan kişilerin, “Çık oradan, hasta olacaksın, biz sana üzüm alalım” teklifine, “İşte burada var ya” cevabını vermesi kadının uzun zamandır bu şekilde yaşamını sürdürmeye çalıştığı görüldü.

Yaşlı kadının söylediklerinden çocuklarının olduğu, ancak kendisine sahip çıkmadıkları anlaşılıyor. 2019’a sayılı günler kala, hala bu şekilde yaşamak zorunda kalan insanların olması ve bu gibi daha nice örneklerin yaşanması vicdanları sızlatıyor.