HABERDENİZLİ.COM

DGC Basın Merkezi’nde anma öncesi basın toplantısı düzenleyen Denizli Yörükler Derneği Başkanı Yaşar Celal Ceylan ve yönetim kurulu üyeleri, 18 Mart Pazar günü saat 12.00 ile 15.00 saatleri arasında Servergazi Kapalı Pazaryeri’nde yemekli Mevlid’i Şerif düzenleyeceklerini açıkladı. Başkan Ceylan, “Bu yılki İlbeyimiz Mehmet Uz oldu. Pazar günü 5 bin kişilik yemeğimize herkesi bekliyoruz” dedi.

Derneklerinin kuruluş amacının kurumaya yüz tutmuş gelenek ve görenekleri tekrar yeryüzüne çıkarmak olduğunu söyleyen Ceylan, “17 arkadaşımızla beraber 2015 yılında kurulduk. Yönetim kurulumuzda dahil olmak üzere üye sayımız 930 kişi oldu. Derneğimize büyük ilgi var, bu yüzden çok mutluyuz. Denizlimiz bir yörük yurdu, Türk yurdu. Herkes derneğimize katılabilir. Hiçbir siyasi partinin bahçesi olmadık, olmayacağız. Tüm düşüncesi ne olursa olsun; yeter ki vatan haini olmasın, herkes derneğimize katılabilir” dedi.

Denizli Yörükleri Derneği’nin çeşitli organizasyonlarının olacağından bahseden Ceylan şunları söyledi, “Türkü geceleri yapacağız. Yörük şölenlerimiz olacak. Şu anda PAÜ’de kurmuş olduğumuz Türk Dünyası Yörük Türkmen Topluluğu var. Bunun arkasından araştırma enstitüsü kurulacak. 21 Mart’ta üniversitede bir gün sürecek olan Nevruz kutlaması yapacağız. Herkesi Nevruz kutlamalarımıza bekliyoruz.”