Son dönemlerde artan terör olayları ve TSK’nın bu sabah başlattığı Suriye operasyonu sonrası Çivril Askerlik şubesine giderek askerliğe alınmak isteyen Bayram Demirhan (48)ve Ahmet Aydemir (36) göreve hazır olduklarını ifade ettiler.
Askerliğini 1988 yılında Bingöl Genç’te Jandarma Komando olarak yaptığını ve çatışmalara katıldığını belirten Bayram Demirhan “20 yaşındaki enerjim ve gücümle yine TSK için çatışmaya ülkem için savaşmaya hazırım” dedi.

Gönüllü askerlik için başvuran Ahmet Aydemir’de “Piyade Çavuş rütbesiyle vatani görevimi tamamladım. Ülkem için elimden gelen bütün mücadeleyi verdim ve her zamanda vermeye hazırım. Türk Silahlı Kuvvetlerine Vatanım için, bayrağım için gerekirse canımı seve seve feda ederim, gönüllü asker olarak her türlü hizmete hazır olduğumu bildirmek için dilekçe yazdım" ifadelerini kullandı.

Asker olmak için dilekçe veren Bayram Demirhan ve Ahmet Aydemir’in dilekçeleri askerlik şubesi tarafından teslim alınırken gönüllü askerlik ile durumun önümüzdeki günlerde netleşeceği ifade edildi.