HABERDENİZLİ.COM

Denizli'de Avrupa Birliği'nden alınan Hibe programı ile 1 Nisan 2019 tarihinde kurulan "Yaşam Sahnesi Projesi" STK'ların kurumsal kapasitesinin yükseltilmesini, birbirleri ile bağlantı kurmasını ve STK'ların kurumsal bir yapıya kavuşturulmasını amaçlıyor. Bu amaç doğrultusunda STK'lar bugün özel bir davet ile AB Yaşam Sahnesi Projesine katıldılar. Girişimci Kadınların Desteklenmesi Derneği, Denizli Rotary Kulübü ve Soroptimist Klubünün organize ettiği toplantıda Yaşam Sahnesi Projesinin ana temelleri ve amaçları anlatıldı. Yaşam Sahnesi Projesinde STK'lara verilen eğitimler ve yapılacak olan eğitimler hakkında da bilgiler verildi.

Proje ile STK'lara ve STK'lardan fayda gören kişilere ulaşılması hedefleniyor. Verilen eğitimler ile "İnsan Hakları" konusunda vatandaşların ve STK'ların bilgilendirilmesi sağlanıyor. Proje kapsamında şu ana kadar "STK Mevzuat Eğitimi" ve "İletişim" eğitimleri katılımcılara verildi. Şimdiye kadar verilen eğitimlerden 800-1000 arası kadının faydalandığını bilgisi verildi. Toplantıda STK'ların genel problemleri katılımcılar arasında konuşuldu. Ortak akıl toplantısında STK'lar genel problemlerini diğer STK'lar ile paylaştı. Toplantıda 74 ana sorun tespit edildi. Bunlardan 5 sorun, tüm konuklara ortak bir şekilde çözüme kavuşturulmak adına tartışmaya açıldı ve üzerinde konuşuldu. 

STK'ların birbirleriyle iletişim kurduğu nadir toplantılardan biri olan Yaşam Sahnesi Projesi Toplantısında STK'ların icraatlarının ne derece faydalı ve başarılı olduğu konusuda masaya yatırıldı. Her bir STK'nın kendi faaliyetlerini açıkladığı toplantıda STK'ların birleşmesi ile yapılabilecek olan etkinlikler proje kapsamına alındı.

Toplantının ikinci bölümünde STK'lar ile Etki Analizi, Mali Problemler ve Eylemlerin Toplumda Karşılık Bulmaması konuları konuşuldu. Toplantı sonunda konuşulan tüm konularda STK'ların ortak bir şekilde iş birliği yapmasına karar verildi. Toplantıların devamının geleceği ve Yaşam Sahnesi Projesinin büyümeye devam edeceği açıklandı.

Yaşam Sahnesi Projesine Büyük İlgi

Toplantıya Katılan STK'lar

Denizli Soroptimist Kulubü
Denizli Çınar Lions Kulübü
Girişimci Kadınların Desteklenmesi Derneği
Pamukkale Rotary Kulübü
Delikliçınar Rotary Kulübü
Türk Kadınlar Birliği
Kadın Hakları Koruma Derneği
Denizli Gazeteciler Cemiyeti
TEMA
MENDOSK
DİKAB
Denizli Otizm Derneği
Salihler Yardım ve Dayanışma Derneği
Denizli Koruyucu Aile Derneği
Buldan Doğal Hayatı Koruma ve Kültür Derneği

Yaşam Sahnesi Projesine Büyük İlgi