Denizli’de, birkaç yerde aynı anda çıkan yangında tarım arazileri zarar görürken, yangına itfaiyenin yanı sıra Denizli Emniyet Müdürlüğü’ne ait çevik kuvvet araçları müdahale etti.
Yangın öğle saatlerinde Bozburun Mahallesi bölgesinde çıktı. Sigara izmaritinden çıktığı tahmin edilen yangın bir anda diğer bölgelere sıçradı. Tarım arazilerinin yoğun olduğu bölgede rüzgarın etkisiyle yangın geniş bir alana yayıldı. Özellikle saman balyaları cayır cayır yanarken, tarım arazilerinin sahipleri yangını kontrol altına almak için büyük mücadele verdi. Ellerine tırmık, çapa gibi tarım malzemelerini alan vatandaşlar, yangını söndürmeye çalıştı. Bazı yerlerde vatandaşlar traktörlerinin arkasına taktıkları tarım araçlarıyla yangının önüne geçmeye çalıştı. İtfaiye ekipleri de çeşitli yerlerde yangına müdahale ederek yangının önüne geçmeye çalıştı. Yangının birkaç farklı noktada olması ve bazı yerleşim yerlerini tehdit etmesi nedeniyle yangın söndürme çalışmalarına Denizli Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki çevik kuvvetin genelde göstericileri dağıtmak için kullandığı araçlar da katıldı. Çevik kuvvet ekipleri yangının yerleşim yerlerine yaklaştığı bölgelerdeki yangına araçlarıyla müdahale ederek yangının daha da büyümesini engelledi.
Yangından dolayı büyük korku yaşayan vatandaşlar evlerine yaklaşan bölgelerde yangını söndürme çalışmalarında itfaiye ekiplerine yardım etti. Bir vatandaş, yangının başka yerde başladıktan sonra evlere doğru yaklaştığını belirterek, vatandaş olarak yangını söndürmeye çalıştıklarını söyledi.
Yangının çıkış sebebinin kesin belirlenmesi için emniyet ekipleri soruşturma başlattı.