HABERDENİZLİ.COM / (AA)

Denizli'nin Çameli ilçesinde bu yıl altıncısı düzenlenen Yamaç Paraşütü Dünya Kupası Hazırlık Yarışması başladı.

İlçede 2 bin 140 metre yüksekliğindeki Yaylacık Dağı'na çıkan paraşütçüler, gün doğumuyla birlikte uçuş hazırlıklarını tamamladı.

Etkinliğin ilk gününde, 23 ülkeden 123 sporcu uçuş yaptı.

Gökyüzünde renkli görüntülerin oluştuğu yarışmaya, vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Bazı pilotlar, başlangıçta ters rüzgar etkisiyle paraşütlerinin kapanması nedeniyle tehlike yaşarken, önemli bir sağlık sorunu oluşmadı.

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir şölen havasında geçen yarışmanın, dünya kupası öncesi hazırlık niteliğinde olduğuna dikkat çekti.

Güney Afrika'dan ABD'ye kadar çok sayıda ülkeden pilotun bölgeye geldiğini anlatan Arslan, "Çok şükür olumsuz bir durum olmadan atlayışlar yapılıyor. Denizli ve ülkemizin tanıtımı için çok önemli bir organizasyon. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.

Yarışma organizatörü Ahmet Sadıç ise 450 pilotun başvurduğu yarışma için en iyi sporcuları belirlediklerini ifade ederek, "Geçen hafta başka bir yarışma için Çin'deydim. Orada da başarılı uçuşlar oldu. Ama organizasyon olarak biz daha iyi durumdayız. Burada rüzgar nereden eserse essin, pilotlarımız rahatlıkla uçuşunu gerçekleştirebiliyor." ifadelerini kullandı.

Sporculardan Emin Sertaç Kara ise güzel bir havada uçuş yapacakları için çok mutlu olduğunu belirterek, tüm yarışmacılara başarılar diledi.

Yarışlar, 7 Eylül Cuma gününe kadar devam edecek.