HABERDENİZLİ.COM

Denizli Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığınca dilencilere kabahatler kanuna göre para cezası kesme işlemleri yapıldı.

Ramazan ayı ile birlikte özellikle cami avluları ve halkın yoğun olduğu Çınar'da bulunan Eflatun sokak gibi bölgelerde kadın ve çocuklar vatandaşlardan yardım ve para isterken, bir çok kişi de Ramazan ayı dolayısıyla fitre ve zekat talebinde bulunuyor.

İhtiyaç sahibi ile duygu sömürüsü yapanları ayırt etmenin güçlüğünü yaşadıklarını belirten birçok vatandaş, bazen çaresiz kaldıklarını dilenciliği meslek edinenler ve duygu sömürüsü yapanlar yüzünden kimseye güvenemediklerini belirttiler.

Denizli Dilencilerle Mücadele Ekibi

 Genellikle şehir dışından gelip Denizli halkının manevi duygularını sömüren dilenciler Denizli Zabıtasının rutin düzenlediği operasyonlarla yakalanıp memleketlerine gönderiliyor. Özellikle cami, hastane gibi halkın işlek kalabalık olduğu yerleri mesken tutan dilencilere zabıta ekiplerince istikrarlı çalışması fırsat vermiyor. Özellikle halkımızın bu insanlara karşı dikkatli olmaları bu tür olumsuzluklarla karşılaştıklarında 153 ALO ZABITA'yı arayarak ihbar etmelerini belirtti.

YASAL DAYANAK:
5326 Sayılı Kabahatler Kanununun 33. Maddesine istinaden ;
 
(1) Dilencilik yapan kişiye, 109.00 TL idari para cezası verilir. Ayrıca, dilencilikten elde edilen gelire el konularak mülkiyetin kamuya geçirilmesine karar verilir.

(2) Bu kabahat dolayısıyla idari para cezasına ve el koymaya kolluk( Polis) veya belediye zabıta görevlileri, mülkiyetin kamuya geçirilmesine mülki amir veya belediye encümeni karar verir.