HABERDENİZLİ.COM

Denizli Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı dolayısıyla Cumhuriyet Kadınları Derneği üyeleri Candoğan Parkı önünde basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklama yapan Cumhuriyet Kadınları Derneği Denizli Şube Başkanı Cennnet Kasapoğlu,  Ekim ayının ‘Meme Kanseri Farkındalık Ayı’ olarak kabul edildiğini belirterek “Her yıl ekim ayında bizler de kadınlarımıza Meme Kanseri'ni anlatmak, duyurmak, farkındalık oluşturmak amacıyla birtakım etkinlikler yapıyoruz. Bildiğiniz gibi kanser hastalığı son yıllarda artarak devam etmekte ve artık kalp hastalıklarından sonra ölümlerin en çok olduğu hastalık grubu olarak bilinmektedir.  Biz kadınlar da ise en çok görülen kanser türü meme ve rahim kanserleridir” dedi.

KANSERİNDEN KORUNMA YOLLARI
Kansere karşı kadınların neler yapması gerektiğini konusunda uyarıda bulunan Başkan Kasapoğlu, açıklamasının devamında şunları söyledi:
“Peki biz kadınlar da bu kanserlerden korunmak için neler yapabiliriz? Kanser hastalılklarında erken teşhis ve tanı çok önemlidir. Erken teşhis ve tespit için kadınlarımız öncelikle evlerinde düzenli olarak Meme Muayenesi yapmaları onların hayatını kurtarabilir. Bu dönemde tespit edilirse yaşam şansları %98'dir. Bunun yanı sıra 40-69 yaş aralığındaki kadınlarımızın her yıl klinik meme muayenesi ve mamografi gibi tanı koyma yöntemleri için Sağlık Kuruluşuna başvurmaları ve tetkiklerini yaptırmaları meme kanserinden korunmanın başlıca yollarıdır. Biz kadınlar erken teşhisin hayat kurtardığını bildiğimiz halde yaptırmıyor ve zamanında sağlık kuruluşlarına gitmeyerek sağlığımızı ihmal ediyoruz. Bizler Cumhuriyet Kadınları olarak bu konuda farkındalık oluşturmak için hemen yakalarımıza "Pembe Kurdelalarımızı" takıyoruz. Bilgilendirme broşürlerimizi dağıtmaya başlıyoruz.”

BROŞÜR VE PEMBE KURDELE
Candoğan parkının önünde yapılan basın açıklamasının ardından Denek üyeleri oradan geçen kadınlara kanser ile ilgili bilgilendirici broşür dağıttı. Aynı zamanda kadınlara meme kanserinin sembolü olan pembe kurdele taktı.