HABERDENİZLİ.COM

Denizli İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 23 maddesine göre, Vali Ali Fuat Atik başkanlığında COVİD-19 tedbirleri hususunda olağanüstü toplandı. Bu kapsamda;

1) İçişleri Bakanlığının 10.07.2020 tarihli “18 Yaş Altındaki Vatandaşlarımızın Seyahati Hakkında” konulu yazısına istinaden; İçişleri Bakanlığının 30.05.2020 tarihli ve 8558 sayılı Genelgesi ve 10.06.2020 tarihli ve 9138 sayılı Genelgeleriyle 18 Yaş Altı Vatandaşlar ile ilgili belirtilen düzenlemelerde

a) 18 yaş altındaki çocuk ve gençlerimizin şehir içi ve şehirlerarası seyahatlerinde yanlarında veli/vasisi bulunması şartının kaldırılmasına karar verildi.

b) Bu kapsamdaki çocuk ve gençlerimizin, karayolu, demiryolu, deniz veya hava yolu ile yapacakları seyahatlerin ilgili mevzuat hükümleriyle belirlenen (pandemi süreci öncesi nde olduğu şekliyle) esaslar çerçevesinde yapılmasına karar verildi.

c) Kendi başlarına yolculuk yapacak çocuk ve gençlerimizin seyahatlerinde de toplu taşıma araçlarına yönelik Bakanlığımızca çıkarılmış olan Genelgeler ile Koronavirüs Bilim Kurulu Rehberinde yer alan hususlara riayet edilmesine karar verildi.

Konu ile ilgili uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesine ve mağduriyete neden olunmamasına oy birliğiyle karar verildi.