Denizli'nin Çameli İlçesi'nin en yüksek dağı olan Taşçılar Mahallesinde bulunan 2200 metre yüksekliğinde dağın zirvelerine doğru çıkıldığında doğal kar kuyularını görmek mümkün olduğu belirtildi.

Edinilen bilgiye göre, Çameli İlçesinde kışın yağan karlar zirve dağlarının kuyularında birikerek yazın bile karın erimediği kuyularda Kar Kuyusunun derinliğini henüz bilen yok ama çok soğuk olduğu ve içeride 1 dakika'dan fazla kalınmadığı belirtildi. Kuyunun içi pırıl pırıl kar dolu Fotoğrafdan anlaşıldığı gibi o karanlık dehlizde buz sarkıtları ve eriyen kar sularını yutan bir düden olduğu görülüyor. Kar kuyusunun 25 metre altında içerisi su dolu olan bir kuyu daha var olduğu biliniyor. Kuyunun suyu soluk yeşil olduğu ve İnsanı ürpertesi bir görüntüsü var, ya düşersem diye korkuyor insan!.

Çameli İlçesinin en yüksek zirvesi olan Akdağın zirvesine çıkan Mustafa Koç ,Abdullah Çağdaş zorlu bir yolculuk sonrası Doğal Kar Kuyusuna zor indiklerini ve mağaranın Temmuz Ayının sıcaklığına rağmen çok soğuk olduğunu kar kuyusunun uzunluğunu bilemiyoruz ama gerçek şuki içeriye giren fazla durmuyor çok soğuk yanımızda getirdiğimiz kürek ve çuvala kar kuyusundaki karları hemen doldurup çıkıyoruz sonra ısındıktan sonra tekrar mağaraya giriyoruz dediler. Bu Mevsimde kar görmenin mutluluğunu yaşadık ve çok lezzetli bizde bu karları çuvallara doldurup mahalle halkına ve arkadaşlarla karlı şerbet yapıp yiyoruz. Mağarada tonlarca kar var dediler.














Zekican Şenkaya