HABERDENİZLİ.COM

Denizli'de 11 Ekim 2020 tarihinde yayınlanan 57 nolu Denizli İl Umumi Hıfzıssıhha Kararından sonra Merkezefendi ve Pamukkale ilçelerinde bugüne kadar; evinde olması gerekirken karantina kurallarına uymayarak dışarıda olduğu tespit edilen 249 kişi Kredi Yurtlar Kurumu’na yerleştirildiği belirtildi. Bu 249 kişi zorunlu karantina sürelerini geçirmeleri sağlandığı belirtildi.

Ayrıca bu kişilere 3 bin 150’şer TL idari para cezası ve TCK 195. Maddesi (Bulaşıcı hastalıklardan birine yakalanmış veya bu hastalıklardan ölmüş kimsenin bulunduğu yerin karantina altına alınmasına dair yetkili makamlarca alınan tedbirlere uymayan kişi, iki aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.) gereğince savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

2 kişiye, temaslılarını doğru bildirmemeleri ve yalan beyanda bulunmalarından dolayı idari ve adli işlem yapıldı.

Tedbirlere uymayan 249 kişiye, kişi başı 3 bin 150 TL toplam ise 784 bin 350 TL para cezası kesildi.

Yine Denizli'de Filyasyon ekipleri günün farklı saatlerinde, bazen günde birkaç defa sıkı denetim yaparak, Vatandaşların, karantinada olması gerekirken evlerini terk eden temaslı veya Covid-19 teşhisi pozitif olan kişileri 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulunabilecekleri konusunda uyardı.

Koronavirüsle olduğu gibi, toplum sağlığını hiçe sayan kişilerle de mücadelemiz kararlı bir şekilde devam ettiği beliritldi.