HABERDENİZLİ.COM

Son günlerde Denizli'ye dadanan bir dolandırıcılık şebekesi, satmak istediğiniz araca talip olursa sakın şaşırmayın. Sizinle sıkı bir pazarlığa giren bu şebeke, Denizli'de akrabalarının olduğunu söyleyip önce aracınıza talip oluyor, ardından satın almak için sizinle sıkı bir pazarlıa giriyor. İçerisinde bayan şahısların olduğu bilinen bu örgüt, sizi türlü oyunlarla kendilerine inandırıyor. Verdikleri samimiyet ve sıradan bir aile görünümü çizen bu şahıslar, satış işlemleri için notere gittiğinizde çirkin oyunlarına son noktayı koyuyor.

SAHTE DEKONT GÖNDERİYORLAR
Sizi arayan kişi yada kişilerle otomobilinizi satmak için anlaştınız. Aracın satışını vermek için noterin yolunu tuttunuz. Saat 16:00 sıralarında Noterdesiniz. Bilinçli bir şekilde bu zaman dilimini seçiyorlar dikkat edin. İmza aşamasına geçildiğinde cep telefonunuz çalıyor. Siz paranın geleceğini beklerken arayan kişi, "Abi ben kendim gelemedim ama para hesabına geçti. Sana dekont gönderiyorum" diyor. Birden telefonunuza bir dekont görüntüsü geliyor. Gelen dekont üzerinde anlaştığınız rakam, isminiz, banka adı, iban numaranız TC niz olmak üzere herşey olması gerektiği gibi. Bu fotoğrafa aldanırsanız yandınız. Çünkü siz noterde iken telefondan hesabınızı kontrol etseniz dahil dolandırıcılar tarafından telefonunuza banka dekontu gönderiliyor. Telefonunuza gelen dekont ve şebeke üyelerinin size sunduğu güven ve bir anlık dalgınlığınızla dekont üzerinde yazan sahte yazılara aldanıp aracın satışını veriyorsunuz. İşte tüm numara burada başlıyor.

SATIŞI VERDİYSENİZ YANDINIZ
Son günlerde bu tür dolandırıcılık olaylarının artmasının ardından gözler adli mercilere çevrildi. Ancak hukuksal açıdan da izleyebileceğiniz hiçbir yol yok. Konu hakkında görüştüğümüz Denizli Barosu Başkanı Avukat Müjdat İlhan, önemli uyarılarda bulundu. Yaşanan olayların önüne geçilebilmesinin tek çaresinin vatandaşın kendisi olduğunun altını çizen İlhan, bu tür dolandırıcılık vakalarında satışı yapan kişinin kendi isteği ve rızası ile imza attığına değinerek şunları söyledi, "Bu tür dolandırıcılık şebekeleri son günlerde ilimizde insanları ağına düşürmeye çalışıyor. Bununla alakalı olarak yaşanan vakaların sayısı artmakta. Ancak, bu durumun önüne geçecek tek kişi yine vatandaşın kendisi. Noter'de atılan imza, 'paramı aldım ve sattım' anlamına gelir. Sonuçta paranın alındığı ve aracı sattığını gösteren bir beyanda bulunuyor. Dolandırıldığım gerekçesi ile yapılacak başvuruların önü bu noktada tıkanıyor. Ancak, bu olayın organize bir dolandırıcılık olduğunu mahkemeye kanıtlarsanız, paranızı kurtarabilir yada dolandırıcıların yargılanmasını sağlayabilirsiniz. Vatandaşımız ne olursa olsun bu tür satışlarda hesabını bankadan kontrol etmeden yada parayı elden almadan kesinlikle satış vermemelidir. " dedi.