HABERDENİZLİ.COM

Şiddet gördüğü için ayrılmak istediği eşi Uğur K.’nın kendisinden intikam almak için oğlunu kaçırdığını söyleyen anne, “Oğlumun can güvenliği tehlikede. Oğlumu bulun” diye yalvardı.

Denizlili Gülbahar K., 2012 yılında aslen Milaslı olan Uğur K. ile ikinci evliliğini yaptı. Uzun süre Milas’ta ikamet eden genç kadın, ekonomik şartlardan dolayı 1 yıl önce eşi ve 5 yaşındaki oğlu ile birlikte Denizli’ye yerleşti. İlk evliliğinden de bir kızı olan Gülbahar K.,eşi hakkında daha önce dava açıldığını öğrenince çift arasında tartışma yaşandı. Çift arasındaki gerginlik büyüyüp, kavgalar başlayınca tekstil atölyesinde çalışan Gülbahar K., evi terk ederek annesinin yanına yerleşti.

Okuldan kaçırdı
Oğlu Umut Eren’i de yanına alan Gülbahar K., bir yandan da eşinden boşanmak için dava açtı. Pazartesi günü okula giden Umut Eren’i almaya giden anneannesi eve yalnız döndü. Anneanne Nurcan Aydoğdu, okuldan alırken damadının kendisini darp ederek torununu alıp götürdüğünü söyledi. Olay üzerine polise başvuran Gülbahar K., hem kocasından şikayetçi oldu, hem koruma talebinde bulundu.

Bacağıma kaynar su döktü
Eşiyle 6 yıl mutlu bir hayatı olduğunu, ancak Denizli’ye taşındıktan sonra hakkında cinsel istismar davası açıldığını tesadüfen öğrendiğini belirten tekstil işçisi Gülbahar K.,“Kocam hakkında istismar davası açıldığı öğrenince boşanmaya karar verdim. Bu kararını kendisine söyledim. Çok öfkelendi, bacağıma kaynar su döktü. Şiddet uyguladı, kimseye söylemememi istedi, beni oğlumla tehdit etti. Bende ne yapacağımı bilemedim, oğlumu da alıp anneme yerleştim. Boşanma davası açtım” dedi.

Oğlumu bulun!
Anaokuluna giden oğlunun, boşanmak istediği eşi tarafından kaçırıldığını söyleyen talihsiz kadın,  “Oğlumu okuldan annem alırdı. Pazartesi günü de öğleden sonra almaya gitti. Eşim Uğur K., okulun önünde bekliyormuş.  Annemin yanından oğlumu almaya çalışmış.  Çocuğu vermek istemeyen anneme darp ederek zorla oğlumu almış götürmüş.  Nereye götürdüğünü bilmiyoruz. Karakola gittik, suç duyurusunda bulunduk. Her yerde aranıyor,  ama ortada yok” diyerek gözyaşlarına boğuldu, oğlunun bulunmasını istedi.

“İşe gidemiyorum”
Annesinin darp edilmesi ve oğlunun kaçırılmasının ardından eşinin kendisine de zarar verebileceğini söyleyen Gülbahar K., “İşime gidemiyorum korkuyorum. Karakola gidip şikayetçi olduğumda, bacağımı gösterip koruma istedim. Benim, oğlumun ve  ailemin can güvenliği yok. Yetkililerden oğlumun bir an önce bulunup, bana verilmesini istiyorum” dedi.

Okul önünde darp edilerek torunu kaçırılan anneanne Nurcan Aydoğdu ise, “Kızımın eşini okul bahçesinin önünde gördüğümde bir sorun çıkacağını tahmin ettim. Okul idaresinden polisi aramalarını istedim. Ama aramadılar.  Torunumun elimden zorla alınarak kaçırılırken bağırarak yardım istedim yine kimse yardım etmedi” diye yakardı.

Kaynak: Deha 20 Gazetesi