Denizli'nin Çal İlçesine bağlı Hançalar Mahallesi’nde 10 yıldır üzüm çekirdeği ile üretim yapan Abdullah Semerci bu yıl ilk kez nar çekirdeği yağını alma kararı aldı. Özellikle kozmetik sanayisinde kullanılan nar çekirdeği yağının kansere karşı etkili olduğu biliniyor. Nar çekirdeği yağı dermatolojik kullanımlar için botanik bazlı bir kozmetik olarak tanımlanıyor. 
Nar çekirdeği yağının, E vitamini ve polifenol içeriğinin zengin oluşu nedeni ile doğrudan cilt bakımında kullanılabiliyor. Cildin gereksinimlerini karşılamak yanında, cildi yenileyici “rejeneratif” özelliği de bulunan ve yaşlılığı tersine çeviren yağ olarak bilinen nar çekirdeği yağı, cilt kanserine karşı  ‘güvenli’ ve etkili koruyucu ajan olarak potansiyeli olduğu biliniyor. 
Kansere karşı da etkili olan nar çekirdeğinin Türkiye’nin en büyük nar üreticisinden birisi olan Denizli’de kurutuluyor. Çal’a bağlı Hançalar Mahallesi’nde Abdullah Semerci tarafından kurutulan nar çekirdekleri genellikle kozmetik sanayisine satılıyor.   

10 YILDIR ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ YAĞI ÜRETİYOR 
Hançalar’da 10 yıldır üzüm çekirdeği kuruttuğunu aktaran Semerci, “Üzüm çekirdeğini yıllardır yapıyorduk bu yıl da nar çekirdeğine başladık. Nar ve üzüm çekirdeği yağı genellikle kozmetik sanayisinde kullanıyor. E vitamini bakımından zengin bir ürün. Kansere karşı da etkili bir özelliği olduğunu biliyoruz. Şimdilik eşim ve çocuklarımla bu işi yapıyoruz. 
Üzüm çekirdeğini mahallemizde kurulu çekirdek yağı çıkarma merkezinde çıkarıyorduk şimdi de nar çekirdeğini aynı yerde çıkaracağız. İlk denememiz olacak. Sonucunu merak ediyoruz ama ürünümüzün elimizde kalmayacağını düşüyoruz. Çünkü sektör yeni bir sektör. Hayırlısı ile yapacağız” dedi. 

YAĞ İÇİN ÖZEL TESİS 
Çal’da uzun zamandır üzüm çekirdeği yağı çıkarılıyor. Bunun için Hançalar’da Fizik Tedavi Uzmanı Prof. Dr. Hürriyet Yılmaz ve Ahmet Aydınlı tarafından AB Proje desteği ile modern bir tesis kuruldu. Tesiste üreticinin getirdiği üzüm ve nar çekirdeklerinin yağlarını alınarak kozmetik sanayisine gönderiliyor.