HABERDENİZLİ.COM

Kanser konusunda toplumda farkındalık sağlanması, toplum bilincinin geliştirilmesi ve kanser taramaları, kanserle mücadelede en etkili yöntemlerin başında gelmektedir. Ülkemizde de Dünya Sağlık Örgütünün önerdiği üç kanser türü olan meme, rahim ağzı ve kalın bağırsak kanserinde tarama yapılmaktadır. Ülkemizde toplum tabanlı kanser taramalarına tüm illerimizde Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezleri (KETEM) kurularak başlanmıştır. Denizli'nin Pamukkale KETEM 2004 yılında ülkemizde ilk kurulan 11 KETEM arasında yer almaktadır. 2016 yılında da Merkezefendi KETEM açılmıştır. Bugün de Sümer KETEM’in açılmasıyla  birlikte Denizli’de üçüncü KETEM faaliyete geçmiştir.

Sümer KETEM’in açılışı Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Denizli Milletvekilleri Cahit Özkan, Ahmet Yıldız, Nilgün Ök, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk’ün katılımıyla yapıldı.

Açılışı yapılan Sümer KETEM’in binası Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne ait olup inşaat, tadilat ve onarımı Denizli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılmıştır. Merkezde kullanılacak Mamografi cihazı da bir hayırsever tarafından bağışlanmıştır. Sümer KETEM Denizlimize hayırlı olsun.