KESK Dönem sözcüsü ve Eğitim Sen Şube Başkanı Mehmet Dede, işten atılan insanların adil bir şekilde yargılanıp suçsuz olanların bir an önce görevlerine iade edilmesi gerektiğini söyledi.

KESK üyeleri, Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenledikleri basın toplantısıyla OHAL süreciyle birlikte meslekten ihraç edilmelere tepki gösterdi. İlyas Haytan Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıya KESK Dönem sözcüsü ve Eğitim-Sen Şube Başkanı Mehmet Dede, Sağlık Emekçileri Sendikası Şube Başkanı Selçuk Göçer, Türkiye Makine Mühendisleri Odası Başkanı Cüneyt Zeytinci de katıldı. 

Darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL'le ülke genelinde ve Denizli'de hukuk gözetmeksizin kamu çalışanlarının çıkarılan kanun hükmünde kararnamelerle işinden edildiğini öne süren Dede, Denizli Büyükşehir Belediyesi'nden 48 kişinin görevinden ihraç edildiğini, birkaç kişinin de açıkta bekletildiğini söyledi. 



Tüm Belediye Çalışanları Sendikası Şube Başkanı, Makine Mühendisleri Odası yönetim kurulu üyesi Mehmet Sarıca'nın Büyükşehir Belediyesinde makine mühendisi olarak görevliyken ihraç edilmesini ve açıkta bekletilmesini eleştiren Dede, "Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın oluruyla arkadaşımıza yönelik yapılan haksız ve hukuk dışı açığa alma işlemleri için Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile görüşmek ve bilgi almak için yaptığımız girişler başarısız oldu. Sorgusuz sualsiz işten atılan insanların adil bir şekilde yargılanıp, suçsuz olanların bir an önce görevlerine iade edilmesini ve olası aile facialarının da önüne geçilmesini istiyoruz. Yetkililere sesleniyoruz: Hukuksuz ihraçlara ve görevden almalara bir an önce son verin" dedi.

Dede'nin ardından söz alan Mehmet Sarıca, 7 Kasım'da açığa alındığını ifade ederek, gerekçe olarak ise terör örgütüyle bağlantısının olup olmadığının değerlendirileceği açıklamasının yapıldığını belirtilerek, "Gerek Büyükşehir Belediyesi'nde gerekse özel yaşantımda sendikal mücadelede çevremdekilere yardımcı olduğum için beni uzaklaştırmak istediler. Ben ve benim gibi mağdur edenlerin görevlerine iade edilmesini istiyorum" diye konuştu.