Bu kontroller sonucunda; Karayolları Trafik Kanununa ve diğer maddelerini ihlal ettikleri görülmüş, ayrıca kusurlu ve eksiği olan araçlar trafikten men edilmiştir.

Denizli'de trafik kural ihlali yapan araç ve sürücülerinin tescil plakasına bir haftada (38) adet suç tespit tutanağı düzerlenerek, trafik ekipleri tarafından idari para cezası karar tutanağına çevrilmiştir. denildi.

İlimizde bir haftada meydana gelen kazalarda (1) Ölümlü, (45) Yaralamalı kaza ve (59) Maddi Hasarlı kaza olmak üzere Toplam: (105) kaza meydana gelmiştir. Kazaların azaltılmasına yönelik olarak kazaların yoğun olarak meydana geldiği cadde ve güzergâhlar ile sürücüler tarafından kırmızı ışık ihlalinin yapıldığı kavşaklarda, seyir halinde çevirme ekipsiz olarak radarlı hız denetimine, sivil ihbarlı denetim, emniyet kemeri, cep telefonu ve yaya denetimlerine ağırlık verilecektir. 

İlimizde meydana gelen kazalar genellikle, Lise Caddesi üzeri, İzmir Yolu, 29 Ekim Bulvarı ve Ali Marım Bulvarı üzerinde meydana gelirken, kazaların meydana geliş nedenleri ise, yön değiştirme (dönüş) kurallarına uymama, Araçların hızını hava ve yol şartlarına uydurmamaktan, kavşaklara yaklaşırken araçların hızını azaltmamaktan, kavşaklarda geçiş önceliğine uymama ve yakın takip arkadan çarpma kusurundan dolayı meydana geldiği tespit edilmiştir.

Ayrıca, Karayolu Güvenliği Trafik Haftası olması münasebeti ile ilimizdeki okullarda öğrencilere yönelik olarak “Yaya güvenliği, Öğrencilerin trafikte karşılaştığı riskler ile trafik kuralları” konusunda ve diğer tüm yol kullanıcılarına, sürücü ve yaya eğitimleri verilerek trafik bilincinin arttırılmasına yönelik çalışılmalara ağırlık verilecektir. 

İlimiz Bölge Trafik Polis Sorumluluk Bölgesinde; bir haftada (8) Yaralamalı kaza ve (4) Maddi Hasarlı kaza olmak üzere Toplam: (12 )kaza meydana gelmiştir Kazaların azaltılmasına yönelik olarak kazaların yoğun olarak meydana geldiği güzergâhlarda, sürücülerin yaptıkları kural ihlallerine yönelik olarak ve kurallara uymalarını sağlamak için seyir halinde çevirme ekipsiz olarak radarlı hız denetimine, emniyet kemeri ve cep telefonu denetimlerine ağırlık verilecektir. denildi.